Kadıköy halıkının kabusu olan Kurbağlıdere için eylem kararı alındı.



Yıllardır ıslah çalışmaları bir türlü tamamlanamayan ve her geçen gün siyaha boyananan Kurbağlıdere vatandaşları çileden çıkardı. İçindeki zehirli maddeler nedeniyle köpürmeye başlayan dere için Kadıköy Kent Dayanışması tarafından yapılan çağrıda, Kurbağalıdere’nin çevresindeki tüm canlıları ve Marmara Denizi’ni zehirlediği belirtilerek “ Kokan sadece Kurbağalıdere değil, AKP’nin belediyecilik anlayışıdır” denildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunularak  “İBB, bu projeyi meslek odaları ve bilim insanlarına danışarak, halkın sağlığına ve kentin geleceğine en uygun çözümle birlikte, hızlı bir şekilde hayata geçirmelidir” denildi.  Açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ıslah projesinin hatalı olduğu belirtilerek Kadıköylülerin Kurbağalıdere’nin artık zehir değil, temiz akması için eylem yapacakları vurgulandı.



30 TEMMUZ'DA EYLEM VAR!

Kadıköy halkı 30 Temmuz Perşembe günü saat: 19.00’da Yoğurtçu Parkı’ndan yürüyüşe geçerek eylem yapacak. Kadıköylülerin kentine sahip çıkan bir kültürü olduğunun altını çizen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hızlandırarak derenin ıslah çalışmalarını bir an önce bitirmesini istiyoruz. Bizlerde elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

"TÜM KANALİZASYON MARMARA'YA AKIYOR"

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Temmuz ayı başında konuyu İstanbul Büyükşehir Meclisine taşımış ve yaptığı gündem dışı konuşmasında: 3 yıl önce İSKİ tarafından Kurbağalıdere’de başlatılan ıslah çalışmalarının yanlış başlatılmasından dolayı tüm kanalizasyon sularının Marmara Denizine akarak ciddi bir tehlike oluşturduğunu ifade ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin konuya acilen el atması gerektiğini istemiş, çalışmaların uzamasındaki nedeninde Kadıköylülerin AKP’ ye oy vermemeleri olduğunu düşündüğünü söylemişti. Hatta İBB Başkanı Kadir Topbaşı Meclise şikayet ederek konuşmasını şöyle sürdürmüştü:

"3 YILDIR BİR TÜRLÜ BİTEMEDİ"

“AKP seçim döneminde yaptıkları metro, köprü ve yollarla övünüyordu. 3,5 kilometrelik dere ıslah hattı ise 3 yıldır hala bitirilemedi. Biz bu kirliliği yaşamak zorunda değiliz. Kadıköy bürokratlar tarafından özellikle ihmal edilip, yapılmıyor. Bu nedenle çalışmaların özellikle böyle bırakıldığını düşünmeye başladım. Bu meclisin bu duruma el atması gerekiyor. Çok basit bir sorun. Çok yavaş bir çalışma sürüyor. Geçen sene Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş ile görüştüm ciddi şekilde ilgileneceğini söyledi ama gerisi gelmedi. Genel sekreterle de görüştüm sonra bir daha ilgilenmedi. Bu şekilde giderse emin olun bu çalışma seneye de bitmez. Dereden vazgeçtik, en azından bu kanalizasyon sıkıntısından kurtulalım. Kadıköylüler kasıtlı yapılmadığını düşünüyorlar. Ben geçen seneye kadar böyle düşünmüyordum, artık düşünmeye başladım. Toplumdaki bu kutuplaşmanın kaldırılması gerektiğine inanan bir insan olarak gelin hep birlikte bu sorunu çözelim istiyorum.” DHA