ANKARA/SÖZCÜ

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç tarafından ‘’Cemaate parsel parsel arsa satmakla’’ suçlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hükümet ile cemaat arasında kavga çıkınca, cemaate yakın okuldan eşinin adını sildirdi. Gökçek 4 yıl önce okulun açılış törenine katılmış ve ‘’Bizim için büyük onur, sizlerin hakkın ödeyemeyiz’’ demişti.

Atlantik Eğitim Kurumları tarafından Ankara’nın İncek semtinde yaptırılan ve 4 yıl önce eğitime başlayan okula "Nevin Gökçek Liseleri" adı verilmişti. Ancak Melih Gökçek’in, 17-25 Aralık operasyonu ile, hükümet-cemaat arasında çıkan kavgadan sonra bu okuldan ‘’Nevin Gökçek’’ isminin silinmesini istediği öğrenildi. Okulun duvarında bulunan ‘’Nevin Gökçek Liseleri’’ yazısı da 3 ay önce kaldırıldı ve yerine ‘’Atlantik Liseleri’’ yazısı konuldu.



"GÜZİDE OKUL’’

Cemaate yakın şirketin yaptırdığı lisenin 23 Ekim 2011 tarihinde yapılan açılış törenine, Gökçek çifti ile birlikte dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, eşi Nadide Şahin ile AKP Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey de katılmıştı.

Okula ismi verilen Nevin Gökçek törendeki konuşmasında "Çok şanslı olduğuma inanıyorum. Bu okula benim adımı verenlerden Allah razı olsun. Ömrümüz yettiğince destek olmaya devam edeceğim. Bu lise geleceğin Türkiye'sini yetiştirecek. Ömrünün en güzel günlerinden birini yaşıyorum’’ demişti.

"HAKKINIZ ÖDEYEMEYİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de "Eşimin isminin bu güzide okula verilmesi Gökçek ailesi için büyük bir onur ve gururdur. İki oğlum Samanyolu lisesinden yetişti, iki torunum da Burç Akademi'de… Allah sizlerden razı olsun. Sizlerin hakkını ödeyemeyiz" diye konuşmuştu.

Gökçek’in cemaat-hükümet kavgasından sonra yaptığı bir konuşmada ise, ‘’Eşimin adını, istemediğimiz halde okula koymuşlardı. Güya ben, ‘Eşimin ismini okula koymazsanız size yardım etmem’ diye onları tehdit etmişim. Vallahi billahi yalan. İftiranın daniskası. Nevin Hanım da, ismini geri istedi’’ demişti.

Gökçek’ten ilginç suçlama

Gökçek’ten ilginç suçlama