Dünyaca tanınan sosyolog Saskia Sassen, ODTÜ’nün 60. yıl etkinlikleri kapsamında ODTÜ’lülere “karmaşanın basit vahşeti nasıl yarattığını” anlattı. Küreselleşme ve uluslararası insan göçü konusunda çalışmalar yürüten ve Colombia Üniversitesi’nde görev yapan sosyoloji Profesörü Sassen “Küresel Kent” kavramının yaratıcısı olarak biliniyor. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM) Kemal Kurdaş Salonu’nda ODTÜ’lü öğrenciler ile buluşan Saskia Sassen, “Dünya Vatandaşlığı” konusuna vurgu yaptı.

Foto: SÖZCÜ- Saskia Sassen, ODTÜ'de konuştu


ODTÜ’nün 60. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Davetli Konuşmalar Dizisi dünyaca ünlü sosyoloji profesörü Saskia Sassen’i ağırladı. “Küresel Kent” kavramı ile küreselleşme ve kentleşme kavramlarına farklı bir bakış açısı getiren Sassen, ODTÜ’lü öğrencilere “karmaşıklığın basit vahşeti nasıl yarattığını” anlattı.

ODTÜ’lü öğrenci ve akademisyenlerin ilgi gösterdiği konferansta, teknolojinin ulaştığı boyutların dünya vatandaşlığını da etkilediğine değinen Saskie Sassen, “1980’lerin sonundan itibaren bilgi teknolojilerinin hızla gelişmesi dünya vatandaşlığı anlayışını da geliştirdi. Kendimizden kilometrelerce uzakta olan bir olaydan anında haberdar olabiliyor, davranışlarımızı şekillendirebiliyoruz.” dedi.

Yine de yerel unsurların dünya vatandaşlığını etkilediğini aktaran Sassen, “Kendimize ben dünya vatandaşı mıyım diye sormamız gerekiyor. Dünyanın başka bir yerinde gerçekleşen olay artık hepimizi etkiliyor. En son Paris’te gerçekleşen terör saldırısına tüm dünya tepki gösterdi” şeklinde konuştu.