Şenol GEZER- İSTANBUL

Gözü yaşlı annenin zorla alıkonulan 15 yaşındaki oğlunun kurtarılması için İstanbul Polisi Okmeydanı'nda operasyon düzenlemişti. Operasyona ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'nin hücresine baskın düzenleyen TEM Özel Tim, canlı bomba yapılmak üzere zorla 4 gündür zorla alıkonulduğu iddia edilen 3'ü kız 4 çocuğu kurtardı. Hücreye pencereden, art arda sıralı çelik kapıları ve duvarları kırarak giren polisler, 5 teröristi etkisiz hale getirdi. Kasalardan yüklü miktarda döküman ve para çıktı. Kurtarılan çocuklardan biri gözüyaşlı annesiyle kardeşine teslim edildi.

Nefes kesen operasyonu  dün şafak vakti, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri gerçekleştirdi.

İşte, operasyonun ayrıntıları: Kan döken örgütle sosyal medya üzerinden iletişim kuran 15 yaşındaki Furkan S. Adıyan, 1 Mayıs için 31 Nisan'da İstanbul'a geldi. Beyoğlu civarında izinsiz gösterilere katılan Furkan S. A., daha sonra DHKP-C militanlarınca Beyoğlu Okmeydanı Piyalepaşa'da faaliyet gösteren "örgüt üssü" Gençlik
Federasyonu Derneği'ne götürüldü.

'OĞLUMU VERİN...'

1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren oğlundan haber alamayan 3 çocuk annesi Aygül A., terör örgütü DHKP-C militanı 31 yaşındaki büyük oğlu Kadir A.'yı arayarak yardım istedi. Kısa bir süre sonra annesini arayan Kadir A., kardeşinin yerini söyleyerek, "Furkan'ın durumu iyi, peşine düşme" dedi. Bunun üzerine diğer oğluyla birlikte Bursa'dan yola çıkan 45 yaşındaki gözüyaşlı anne Aygül S., doğrudan örgütün üssüne gitti. Kapıyı açan militanlara kendini tanıtan anne, "Bir oğlumu aldınız, Furkan'ı geri verin" dedi. İsteğe karşı çıkan militanlar anne ve yanındaki oğlunu darp edip uzaklaştırdı.

ŞAFAK BASKINI

Kendi başına beladan kurtulamayacağını anlayan anne Aygül S., İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak yardım istedi. Talimat üzerine harekete geçen TEM Şube'ye bağlı Özel Tim, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Havacılık Şube İBB İtfaiye ekipleri desteğinde terör örgütü DHKP-C'nin Piyalepaşa Caddesi'ndeki yuvasına şafak baskını düzenledi.

ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ

Kapıs güçlendirilmiş binanın 2. ve 3. katına itfaiye merdivenleri ile tırmanan Özel Tim polisleri, camlardaki parmaklıkları hidrolik makaslarla kesti. Çelik kapılı odaları bir bir açan polisler,kendilerine karşı koymak isteyen 5 militanı bir bir etkisiz hale getirdi. Daha sonra kilitli odalara giren TEM Özel Tim, yaşı küçük 3'ü kız 4 kişiyi kurtardı. Binada arama yapan görevliler, kasalarda örgütsel döküman ve 15 bin lira ele geçirildi. Teröristleri ve çocukları ayrı araçlara bindiren görevliler, sevinç gözyaşı döken Furkan'ı kaldırımda gözüyaşı döken annesi Aygül A. ve kardeşiyle buluşturdu. Annesine sarılarak elini öpen Furkan S. A., "Anne bir daha sözünden çıkmayacağım" dedi.

SORGUYA ALINDILAR

Şüpheliler daha sonra sağlık muayenesine için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Geniş güvenlik önlemleri altında kontrolden geçirilen 4 çocuk, Çocuk Şube'ye gönderildi. Terör örgütü üyesi 5 şüpheli ise Vatan Caddesi'ndeki TEM Merkezi'nde sorguya
alındı. Gözaltındaki militanlar, işlemlerin ardından “Terör örgütü üyesi olmak", "Hürriyeti tahdit", "Küçük yaşta çocuğu zorla alıkoymak” ve "Terör örgütü üyesi olmak" şuçlamasıyla kan döktükleri Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilecek. Yetkililer, aileleri duyarlı olmaları yönünde uyardı. Öte yandan, kurtarılan Furkan'ın örgüt üyesi ağabeyi Kadir A.'nın bulunması için operasyon başlattı.

Ankara'da 'büyücü' operasyonu

Ankara'da 'büyücü' operasyonu