Yaz ayları yaklaşırken öğrenciler heyecanla karne günlerini ve yaz tatilini bekliyorlar. Peki okullar ne zaman tatil olacak yani yaz tatili ne zaman başlayacak? Milli Eğitim BAkanlığının 2014-2015 eğitim öğretim yılı takvimine göre 9 Şubat 2015 tarihinden başlayan ikinci dönem 12 Haziran 2015 Cuma günü kapanacak. Yani yaz tatili 12 Haziran'da başlayacak.

KARNE NOTLARI NASIL ÖĞRENİLİR?


E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmen ve idareciler tarafından okul ve öğrenci bilgilerinin girişi ve düzenlenmesi işlemleri için kullanılan merkezi bir sistemdir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise velilerin çocuklarının okuldaki güncel eğitim durumunu öğrenebilmeleri için hizmet veren bir online sistemdir. Bu sistem ile öğrencinin notları ve eğitimiyle ilgili diğer durumlar online olarak öğrenilebilir. Dijital ortamda yer almakta olan MEB E-Okul internet sayfasında yer almakta olan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden öğretmen ve idareciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilen ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifresi’ ile sisteme giriş yapabiliyor.

E OKUL GİRİŞ EKRANI


E OKUL VE VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA


Milli Eğitim Bakanlığı’ nın modern ve çağdaş eğitim standartlarını yakalayabilmek amacı ile geliştirmiş olduğu yeni nesil teknoloji tabanlı eğitim sistemleri ile eğitimde çok daha teknolojik hizmetler sunulabiliyor. Eğitim ve teknolojiyi bir araya getirmeyi amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’ nın yaptığı yeni projeler kapsamında her öğrenciye bir tablet bilgisayar dağıtımı yapılan Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi geniş kapsamlı projelerin dışında 2007 Ocak ayından bu yana E-Okul sistemi ile de veli ve öğretmenlere hizmet veriyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi olarak iki bölümden oluşan E-Okul sistemi ile öğrenci, veli, öğretmen ve idareci arasındaki eğitim ilişkisinin daha da kuvvetli hale getirilebilmesi ve güncel kalması amaçlanıyor.