Veli TOPRAK / ANKARA

Şanlıurfa’da da hem milletvekili sayısı düştü hem de büyük oy kaybı yaşandı. AKP’li seçmen caddeye pankart asarak gerekçeleri sıraladı. AKP’li Büyükşehir Belediyesi ise bu pankartı indirdi.

Seçimden önce 10 vekile sahip olan AKP, üç vekili HDP’ye kaptırdı. 2011’de yüzde 65 olan oy oranı da yüzde 46’ya düştü. 2002’den beri AKP’nin kalesi olan ilde yaşanan düşüş, tabanı rahatsız etti.

4 GEREKÇELİ YENİLGİ

Kendilerini “AKP Dava Sahipleri” diye tanıtan bir grup, Haliliye ilçesinde büyük bir caddeye ‘Şanlıurfa Yenilgi Reçetesi’ pankartı astı. Pankartta yenilginin 4 gerekçesi şöyle sıralandı: “1-Celalettin Güvenç (Belediye Başkanı), 2- Faruk Çelik (Bakan), 3-Milletvekili aday listesi, 4- Teşkilat.” Pankartın altına da ‘acil şifalar dileriz’ notu düşüldü.

Birkaç saat boyunca caddede asılı kalan pankarta halk yoğun ilgi gösterdi. Urfalılar fotoğrafını çektiği pankartın önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Yenilgi reçetesinin birinci sırasında gösterilen Şanlıurfa Belediye Başkanı eski Vali Celalettin Güvenç, itfaiye aracılığı ile pankartı kaldırttı.