MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, komşu ülkelerin Türkiye için büyük bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, “Türkiye her geçen gün bölge de irtifa kaybediyor. Bu kaynaktan mahrum kalmış bir Türkiye var. Üstelik bu ülkelerle yeniden güven tesis etmek ve tahrip olan ilişkileri onarmak çok zor olacak” dedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada; İsrail ve Türkiye’nin birlikte hareket etmek zorunda olduğuna dikkat çekerek, “Rusya ve Çin bu coğrafya da beraber hareket etmek istiyor. Üstelik Akdeniz de tatbikat planlıyorlar. Bu durum Türkiye’yi rahatsız edecektir. Çin Türklerin geleneksel düşmanıdır. Bu manada bölge de en büyük darbeyi İsrail ve Türkiye alacaktır” diye konuştu. Ahmet Reyiz Yılmaz şöyle devam etti:
“Bu nedenle İsrail Türkiye ilişkilerinin bugünkü seviyede kalması Türkiye’nin menfaatlerine aykırı olduğu unutulmamalıdır. Türkiye her geçen gün bölge de irtifa kaybediyor. Bütün komşu Arap ülkeler Türkiye için büyük bir gelir kaynağı iken bu kaynaktan mahrum kalmış bir Türkiye var. Üstelik bu ülkelerle yeniden güven tesis etmek ve tahrip olan ilişkileri onarmak çok zor olacak.”