Türkiye'nin dört bir yanından gelerek, yolları Ankara'da Mimarlar Odası'nda kesişen öğrenciler, yaşadıkları kentlerin hikayelerini kendi yaşanmış hikayeleri ile paylaşıyorlar. Erzincan Kemaliye'de yaşanmış bir hikaye üzerinden, yer mekan ilişkileri, Başkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Gülşah Birler'in sunumu ile şimdilerde adı Kemaliye olan Eğin'in hikayesi, duvarları, birikimleri, kültürü gençlerle buluştu. Eğin'de konakta başlayan ve TOKİ konutlarında devam eden bir yaşamın, özlemleri, beklentileri,UNESCO Dünya mirası listesine girme yolculuğu genç mimarların yaşanmışlıklarında dile geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yönetim Kurulu 2.Başkanı Ali Atakan, Yönetim Kurulu üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Burcu Ateş ve Ece Yoltay'ın katıldığı sunuma öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Mimarlar Odası ikinci bir eğitim alanı

Öğrencilerin yaşadıkları yerlere ve hissettiklerine dair deneyimlerinin aktarılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "yaşanmış hikayelerin mekan teması üzerinden başlayan bu yolculuk hepimizi heyecanlandırıyor. Mimarlık aynı zamandan bir kültür ve hayatın içerisinde hepimizin yaşamına dokunuyor. Restore edilen yenilenmiş bir konakta, çocukluğunun izlerinin kaybolduğunu ifade eden Gülşah, mekanın yaşanmışlıklarla mekan olduğunu bir kez daha hatırlatması yürek burkucuydu. Öğrencilerimiz, yaşadıkları kentleri anlatmaya devam edecek,Mimarlar Odası Ankara Şubesi ise ikinci bir eğitim alanı olarak gençlerin yolculuğuna ortam sağlayacak. Genç Mimarlar yaşanılası kentler için yola çıktı" şeklinde konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi öğrenci çalışmaları 11 Mart’ta Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde Balkanlardan göç ederek, Türkiye'ye yerleşen bir ailenin yer ve mekan üzerinden hikayesinin anlatılacağı, "yersizlik" ait olamama temasıyla , Mimarlık öğrencisi Duygu Gökoğlu tarafından sunulacak.