Pelin Öztekin dün Hülya AVşar'ın programına konuk oldu ve programda hayatı ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Hülya Avşar'ın kilosuyla ilgili sorularına cevaplar verdi. Hülya Avşar “Kiloyu normal birşey mi görüyordun?” sorusuna Pelin Öztekin, “Aşık olduğumda 35 kilo verdiğim zamanlar oldu.” diye yanıtladı. “Kilolu olmanın oyun hayatında seni engelleyeceğini düşündün mü?” sorusuna ise, “Kilolu şakaları da yapıldı ama bir yandan bir prensesi de canlandırdım.” dedi. Hülya Avşar’ın “Korkmadın mı ameliyat olurken” sorusuna, Pelin Öztekin; “Çok korktum. Etrafımda olan kişiler olmaya başladı ameliyattan. Gerçekten artık sağlıklıyım, yürürken bunu hissediyorum. Nefes nefese kalmak yok, rahat hareket edebiliyorum. Bu saatten sonra yeni bir hayata başladım. Bu değişim benim için gerekiyordu, benim için 27 yaşında geldi” açıklamasını yaptı.

PELİN ÖZTEKİN KİMDİR?

Ünlü oyuncu Rasim Öztekin'in kızı olan Pelin Öztekin, 1987 İzmit doğumludur. İlk ve orta okulu İstanbul Fenerbahçe’de bulunan Nurettin Teksan okulunda okuduktan sonra liseyi Fenerbahçe lisesinde tamamladı. Orta okulu bitirdikten sonra bir sene Pera Güzel Sanatlar lisesinde tiyatro eğitimi gören Pelin Öztekin, Fransa da Ecole des Roches da dil eğitimi de almıştır.

2005 yılında Hayat Bilgisi dizisinde Demet karakteriyle ilk televizyon dizisine başlayan Pelin Öztekin 2006 yılında BKM Mutfak atöl Atölyedeki eğitim sürecinde yeniden başlayan Bir Demet Tiyatro'da değişik roller aldı.

2007'de organizasyonunu BKM'nin yaptığı Haldun Dormen'in yazıp yönettiği Hisseli Harikalar Kumpanyasında Şebnem karakteriyle rol aldı. 2012 yılında Star TV'de yayınlanan “Benzemez Kimse Sana”adlı  yarışma proğramında yarışmacı olarak görev aldı.