Tayyip severlere “kalplerinin sesini dinleme fırsatı” doğdu.
Fırsat karınca hızıyla gelir.
F-16 uçak hızıyla kaçar.
Kaçırmayalım.
Cumhurbaşkanı’nın 2 banka-finans danışmanı var; Biri Yiğit Bulut, diğeri Cemil Ertem.
Süper beyinli çocuklar.
En iyi okulları bitirdiler.
Çalıştılar, uğraştılar.
Göze girdiler.
Kendilerini kanıtladılar.
Ülkenin en iyi iktisatçısı oldular ve bu özelliklerinden dolayı Cumhurbaşkanı 1150 odalı Sarayı’na taşındığında Yiğit Bulut ile Cemil Ertem’i beraberinde götürdü ve danışman (müşavir) yaptı. Cumhurbaşkanı’na ve herkese “faizleri indirelim Türkiye uçsun” aklını bu iki pırlanta danışman finansçı veriyor.

* * *

İşte fırsat doğdu.
2 pırlanta danışman önersin. Kabul ettirsin. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da “beni sevenler, bana oy verenler, bana gönül bağıyla bağlananlar, vatan sevgimizi vatan hainlerine gösterme günü bugündür” diye çağrı yapsın. “Tayyip sevgisi faiz indirme modeli” bütün dünyayı yüksek faizle soyanlara şamar olsun, tokat olsun, tekme olsun.
Heyecan verici model.
Uygulaması kolay.
Geri dönüşü net.
Modelin 4 ayağı var: 1- Tayyip Erdoğan liderliğine duyulan gönül sevgisi. 2- Düşük faize razı olmak. 3- Faiz lobisini bir daha dirilmemek üzere tarihe gömmek. 4- Nihayetinde vatana hizmet.
Model şöyle kurulacak.
Saray’dan TV’ler aracılığı ile
“Tayyip sevenlere sesleniyorum” konuşması yapacak.
Diyecek ki:
“Bana oy verenler. Sevginizi gösterin. Dünya şaşırsın. Düşmanlar hasetten çatlasın. Özel bankalara yatırdığınız paralarınızı çekin. Devlet bankalarına yatırın. Özel banka şu anda sizin paralarınıza yüzde 9-10 faiz veriyor.  Siz yüzde 5 faize razı olun. Paralarını devlet bankasına getirin. Böylece bankaların para maliyeti düşecek.  Şu anda yüzde 13-14 faiz karşılığı açtıkları kredilerin faizini yüzde 6-7’ye indirebilecekler. Böylece faizler aşağıya düşecek. Ekonomimiz uçacak. Durgunluk bitecek. Konut satışları yeniden patlayacak. Sıcak paracıların ve Türkiye’yi soyan para şeytanı finans kurtlarının azgın ve azılı dişleri Türk halkının boğazından çekilip atılacak. Haydi AKP’li... Göster liderine gönül sevgini...”

* * *

Bu model efsane olur.
Bankacı düşük faizle parayı toplarsa düşük faizle kredi açar. Faizler böyle düşer. Yapılacak tek zahmet: Tayyip Erdoğan sevgisini somut olarak göstermek. Cumhurbaşkanlığı seçimine girdi 20 milyon oy aldı. 2002’den bu yana yapılan bütün seçimlerde ve referandumlarda oylarını artırdı. Anket firmalarından sordum öğrendim. Ona oy verenler, işi gücü yerinde olan, para kazanan, para biriktiren vatandaşlar. Çok seviliyor, “Öl de ölelim” diye alkışlanıyor.
Görelim Tayyip sevgisini!
Gerçek mi? Sahte mi?
Çıkar mı önde sevgi mi?
Benim gibi muhalif yazarlar; “halka nohut torbası, erzak kolisi, yarım kamyonet kömür dağıttığı ve bir de devlet ile belediye parasıyla sadaka türünden yardımlar yağdırdığı” için bu oyları alıyor diye yazıyoruz.
Bizim yazdığımız mı doğru?
Tayyipçi kalemlerin yazdığı mı?

* * *

Hodri Meydan!
Tayyip sevgisi şahlansın.
AKP’liler düşük faize evet desin. Tayyip dönemi zenginleri paralarını “Düşük faizli-Tayyip sevgili hesaba” yatırmayı göstersinler.
Faizler ölü yılan olsun.
Faiz lobisi yerin dibine batsın.
Sıcak para sömürüsü bitsin.
Türkiye ekonomisi uçsun.
Şu vatan güzel günler görsün.
Kriz olacak korkusu artık bitsin.
Benim oy da Tayyip’e gitsin (!)
Haydi görelim liderliğinizi!
Haydi alkışlayalım süper beyinli danışmanlarınızı!