'Batı'nın İslamlaşmasına karşı Yurtsever Avrupalılar Hareketi'nin (Pegida) Leipzig kentindeki kanadı Legida'nın yaklaşık 2 bin destekçisi Pazartesi günü yürüyüş yaptı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'e göçmenlere Açık Kapı politikası nedeniyle tepki gösteren eylemciler başta barışçıl bir tutum sergilediler.

Foto: Reuters


Protestolar devam ederken bir grup aşırı sağcı ile futbol holiganı, kentin sol görüşlü sakinlerinin yaşadığı Connewitz mahallesinde şiddet olayları başlattı. Polis yaklaşık 250 göstericinin camları kırdığını, araçları ve çöp tenekelerini yaktığını ve bir binanın giriş katını ateşe vermek için havai fişek fırlattığını açıkladı.

SOLCULARDAN KARŞI PROTESTO


Öte yandan Pegida karşıtı sol eğilimli eylemciler de yine dün gece karşı protesto düzenlediler. Polis solcu eylemcilerin aşırı sağcı gruplar tarafından kiralanan bir otobüsü ateşe verdiklerini açıkladı ancak bu göstericilerden tutuklanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Foto: Reuters


Almanya'nın Köln ve diğer kentlerinde 31 Aralık günü kadınlara yapılan toplu saldırılar ve polisin tutumu ülkeyi şoka uğratmıştı. Saldırganların hemen hepsinin Kuzey Afrikalı ve Arap görünümlü olduğu belirlenmişti. Pegida 2014 yılından bu yana Alman kentlerinde "İslamlaşma karşıtı gösteriler" sloganıyla büyük protestolar düzenliyor.

BBC