New Hampshire eyalet yasalarına göre, seçmen sayısı 100'ün altında olan seçim bölgelerinde, gece yarısından sonra oy verme işlemi başlayabiliyor ve tüm seçmenler oylarını kullandıktan hemen sonra sonuçlar açıklanabiliyor.

New Hampshire'da bu yasa kapsamında oy kullanılan diğer iki sandık ise Hart's Location ve Millsfield kasabalarında kuruldu.

Hart's Location'daki seçim sandığından Clinton'a 17, Trump'a 14 oy çıkarken; Millsfield'da Trump 16 oy alarak 4 oy alan rakibine büyük fark attı.

İki aday da son kozlarını "savaş meydanı" olarak anılan kritik eyaletlerde (Kuzey Karolina, Pensilvanya ve Michigan) oynuyor. Clinton, seçmenlerden "umutlu, kapsayıcı ve kocaman yürekli Amerika"ya destek vermelerini istedi. Trump ise destekçilerine "bozuk düzeni yıkmak için büyük şanslarının olduğunu" hatırlattı.



Pensilvanya'ya bağlı Philadephia'da Clinton'a adeta yıldızlar geçidi destek verdi. Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi gibi isimler, Clinton'la birlikte sahnedeydi. Eşi ABD eski Başkanı Bill Clinton ile Başkan Obama da Clinton'a sahnede destek verdi.

Obama ise seçmenlere "korkuyu reddedin, umudu seçin" çağrısında bulundu.

İLGİLİ HABERSon dakika... ABD seçimlerinde son anketler açıklandıSon dakika... ABD seçimlerinde son anketler açıklandı

ABD'de oy kullanma yaşında yaklaşık 250 milyon seçmen bulunuyor. Erken oy kullanma sistemi sayesinde şimdiden yaklaşık 50 milyon seçmen tercihini yaptı.

İLGİLİ HABERABD'de seçimlere saatler kala kritik gelişme!ABD'de seçimlere saatler kala kritik gelişme!

Ancak ABD'deki seçimlerde katılım oranı, Avrupa'daki seçimlere göre çok düşük kalıyor. 2012 seçimlerinde oy kullanma yaşında olan ABD'lilerin yalnızca yüzde 53.6'sı oy kullandı. Yani yaklaşık 129 milyon seçmen tercihini bildirdi.

Avrupa'da bu rakam oldukça yüksek çıkıyor. Örneğin Türkiye'de 1 Kasım seçimlerine katılım oranı yüzde 85 olarak kaydedildi. Belçika'da ise 2014 seçimlerine katılım yaklaşık yüzde 90'dı.abd-secim-sonuc