Kuzey Irak'ın Erbil kentinde, Türkiye'nin Başkonsolosluğu'nun da bulunduğu Neçir Caddesi üzerinde bulunan Capitol Hotel'de bu akşam saatlerinde yangın çıktı. Çıkan yangında, 17 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Erbil'deki Capitol Otel'in masaj salonunda çıkan yangın sonucu, 15'i Filipinli ve ikisi Arap olmak üzere toplam 17 kişi hayatını kaybetti. Olayda 4’ü itfaiye ekibinden olmak üzere 10 kişi de yaralandı. Masaj salonunda çalışanların çoğunun Filipinli kadınlar olduğu öğrenildi.


Binan alt katında bulunan masaj salonunda elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangının kısa sürede otelin diğer bölümlerine sıçradığı öğrenildi. Çok sayıda itfaiyenin müdahale ettiği yangında ilk belirlemelere göre 3'ü Irak vatandaşı, 14'ü ise yabancı olmak üzere 17 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yangının çıktığı otelde genellikle çalışmak için Uzakdoğu ülkelerinden Erbil'e gelen yabancıların kaldığı öğrenildi. Otelde çıkan yangının kontrol altına alındığı belirtilirken, soğutma ve arama çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi. Yerel güvenlik kaynakları çıkan yangında şu ana kadar 10 kişinin de yaralanarak çevredeki hastanelere kaldırıldığını ifade etti.

İtfaiye ekiplerinin olay yerine vardığı ve yangını söndürdüğü belirtildi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Muin Mustafa adlı vatandaş ise masaj salonundan 21 kişinin itfaye ekibi tarafından çıkarıldığını belirtti. Mustafa olayı şöyle anlattı: "Ben otelin 200 metre karşısında çalışıyorum. Dumanı görünce olay yerine koştum ve itfaiye ekibi ile 21 kişi çıkardık. Çıkardığımız kişilerin sadece 4’ü yaşıyordu, onlar da ölmek üzereydi sanırım."  DHA/CİHAN