Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle Küba halkı ve hükümetine taziye dileklerini iletti.

Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro vefat etti Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin Küba Devlet Başkanı Raul Castro'ya gönderdiği mektupta, "Küba Devrimi'nin lideri, ağabeyiniz Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle size ve tüm Küba halkına en derin taziye dileklerimizi iletiyoruz. Bu olağanüstü devlet adamının adı haklı olarak modern dünya tarihinde bir dönemin simgesi olarak görülüyor" dedi. Putin, "O (Fidel Castro) ve dava arkadaşlarının inşa ettiği özgür ve bağımsız Küba uluslararası toplumun etkili bir üyesi haline geldi ve birçok ülke ve halklar için ilham kaynağı oldu" diye ekledi.

cuba-russia
Küba'nın en yakın müttefiki olan Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro Raul Castro'yu arayarak taziyelerini iletti. Maduro aynı zamanda çok sayıda tweet paylaştı.

İLGİLİ HABERSon dakika... Fidel Castro hayatını kaybettiFidel Castro hayatını kaybetti


Hindistan Başbakanı Narendra Modi Twitter'dan paylaştığı notta, "Fidel Castro 20'nci yüzyılın en simgesel kişiliklerinden biriydi. Hindistan iyi bir arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor" dedi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da Twitter'da mesaj yayınlayarak, "Tarihi önemi olan bir fügürü eski başkan Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle Cüba hükümetine taziyelerimi iletiyorum" dedi.

İLGİLİ HABERFidel Castro'nun ölmesinin ardından ünlü isimler sosyal medyadan paylaşımda bulunduÖlümünün ardından ünlü isimler sosyal medyadan paylaşımda bulundu