Bob Dylan, 10 güne yakın süre geçmesine karşın Nobel konusundaki sessizliğini koruyor.

Yeni yayınlanacak kitabının tanıtım yazısında yer alan "2016 Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi" ibaresinin resmi internet sitesidnen kaldırılması, ünlü sanatçının ödülü kabul edip etmeyeceği konusundaki soru işaretlerini artırdı.

İsveç Akademisi Üyesi Per Wästberg dün İsveç televizyon kanalı SVT'ye verdiği demeçte Bob Dylan’ın tavrını "kaba ve küstahça" olarak tanımlamıştı.

DHA'nın haberine göre; İsveç Akademisi ise dün bir açıklama yaparak, Per Wästberg’in açıklamasının kendi kişisel görüşlerini yansıttığını duyurdu.

Açıklamada "Nobel Ödülü almış bir yazar, ödüllerin dağıtılacağı törenlerde nasıl tavır sergileceğini kendisi belirler. İsveç Akademisi’nin hiçbir ödül sahibinin kararı konusunda görüş açıklaması söz konusu olamaz. Bu kez de ne karar verilirse verilsin, bu durumda da görüş açıklaması söz konusu değildir. Akademi’nin üyelerinden Per Wästberg de Bob Dylan’ın henüz cevap vermemesi üzerine düş kırıklığını dile getirmiştir. Bu Akademi’nin resmi değil, Per Wästberg’in kendi görüşü olarak değerlendirilmelidir" dendi.