Hafta sonu yaşanan olayla ilgili ortaya çıkan yeni bir videoda, Harambe isimli gorilin aslında küçük çocuğu korumaya çalıştığı gözleniyor.

Harambe'nin kısa bir süre için 4 yaşındaki çocuğun elinden tuttuğu da görülüyor.

goril1
Görgü tanıkları, etraftaki kişilerin çığlıklarıyla strese giren gorilin çocuğu korumaya çalıştığını belirtiyor.

goril2

Hayvanat bahçesi yöneticisi Thane Maynard, 17 yaşındaki gorilin küçük çocuğa saldırmadığını ancak, hayvanın çok güçlü olmasından ötürü saldırı amacı taşımadan da ölümcül zarar verebileceği göz önünde bulundurularak karar verildiğini ifade etti.

BABASININ SABIKASI KABARIK


İhmal nedeniyle tüm dünyanın eleştirdiği aileyle ilgili de ilginç bir detay ortaya çıktı. 36 yaşındaki baba Deonne Dickerson'ın soygun, silahlı saldırı, uyuşturucu kaçakçılığı ve adam kaçırma suçlarından sabıkasının kabarık olduğu ortaya çıktı.

annebaba

DÖRT ÇOCUKLARI VAR


Bu arada gorilin öldürülmesinin ardından pazar günü çocuğun ailesi hakkında ihmalden inceleme başlatılması için Change.org sitesinde başlatılan kampanyaya 48 saatte 290 binden fazla kişi kişi imza verdi.

Şimdiye kadar sessizliğini koruyan anne Michelle Gregg ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada eleştirilere şöyle cevap verdi: "Herkese duaları için teşekkür ederim. Çocuğumu Tanrı korudu, şimdi iyi. ‘Herkes, ailesi nasıl göz kulak olmaz' diye yargılamakta gecikmedi, beni bilen bilir, gözlerimi çocuklarımdan ayırmam. Böyle kazalar olur. O an doğru zamanda orada olan doğru insanlara teşekkür ederim." Çiftin toplam dört çocuğu bulunuyor.