Hakim Berman yazdığı hukuki bir mütala ile Zarrab'ın avukatlarının yaptığı "davadan çekil" başvurusunu reddetti. Hakim Berman, Zarrab davasının bir sonraki duruşması için ise 5 Ekim'e tarih verdi.

İLGİLİ HABERİşte Rezza Zarrab dosyasının tüm detaylarıİşte Rezza Zarrab dosyasının tüm detayları


Savcı Preet Bharara ise katıldığı bir toplantıda Erdoğan'ın kendisi hakkındaki iddialarına ilk kez doğrudan yanıt vererek, "FETÖ'cüler yedişmiş içirmişler" iddialarını "saçmasapan" diye nitelendirdi.

Türkiye'ye hayatında hiç gitmediğini söyleyen Bharara, Türkiye'nin İngilizcedeki adını kullanarak bir de espri yaptı. İngilizcede Türkiye'nin ismi olan "Turkey" kelimesinin aynı zamanda "hindi" anlamına gelmesine atıfta bulunan Bharara, "Benim 'Turkey' ile yaşadığım en büyük yakınlık, Şükran Günü masasında olmuştur" dedi.

İLGİLİ HABERErdoğan'ın açıklaması Zarrab davasında delil olduErdoğan'ın açıklaması Zarrab davasında delil oldu


HAKİM'DEN 26 SAYFA YANIT

Hakim Berman, Zarrab'ın avukatlarının davadan çekilmesi için yaptıkları başvuruda ortaya attıkları iddiaları tek tek yanıtladığı 26 sayfalık yanıtında, hukuki gerekçelere yer verdi.

Avukatların davadan çekilmesine gerekçe olarak ortaya koydukları Nisan 2014 tarihli İstanbul'daki uluslararası sempozyumun konusunu, tüm katılımcılarını tek tek sayan Hakim Berman, önemli katılımcıların yaptıkları konuşmalardan da örnekler verdi.

İLGİLİ HABERErdoğan: Zarrab'ı FETÖ'nün yedirip içirdiği kişilere teslim ettilerErdoğan: Zarrab'ı FETÖ'nün yedirip içirdiği kişilere teslim ettiler


İSTANBUL'A GİTTİĞİMDE ZARRAB'TAN HABERİM BİLE YOKTU

Kendisinin İstanbul'da hukukun "temel prensiplerinin" tartışıldığı uluslararası bir toplantıya katıldığına vurgu yapan Hakim Berman, toplantı için Türkiye'ye gittiğinde Zarrab'dan hiç haberi olmadığını belirtti, "Zarrab'ın adını ilk kez dava tesadüfi bir şekilde bana verildiğinde, Mart 2016'da duydum" dedi.

İstanbul'daki sempozyumda yaptığı konuşmanın ve gazetelere yaptığı açıklamaların kelime kelime dökümünü de veren Hakim Berman, tüm konuşmalarında "hukukun genel ilkelerine atıfta bulunduğunu" vurguladı. Sempozyumda ne kendisinin ne de pek çoğu dünyaca ünlü hukukçular olan katılımcıların hiçbirinin Zarrab'ın ismini toplantılar boyunca hiç zikretmediklerini ifade etti.

İLGİLİ HABERZarrab davasında flaş gelişmeZarrab davasında flaş gelişme


"AVUKATLARIN ÇEKİL BAŞVURUSUNUN ZAMANLAMASI YANLIŞ"

Zarrab'a hakkındaki suçlamaların yüzüne okunduğu New York'taki ilk duruşma sırasında, İstanbul'da katıldığı uluslararası sempozyumdan bahsettiğini, duruşmada hazır bulunan Zarrab'ın avukatı Brafman'ın açık ifadelerle "tarafsız kalacağınıza inanıyoruz" dediğini vurgulayan Hakim Berman, aylar sonra aynı toplantıyı gündeme getirip çekilmesinin istenmesinin "zamanlaması yanlış bir başvuru" olduğuna dikkat çekti.

"O AVUKATLIK BÜROSU ÇOK SAYGIN BİR KURUMDU"

İstanbul'da katıldığı uluslararası sempozyumun düzenlenmesine destek veren Yüksel Karkın Küçük  avukatlık bürosunun, o dönemde Türkiye'nin en saygın ve en büyük avukatlık büroları arasında sayıldığını, hatta Avrupa'dan iki yıl üst üste bu yönde ödül aldığını da ifade eden Hakim Berman, ayrıca konferansın açılış konuşmasını da BM tarafından kurulmuş olan UN Global Compact'in temsilcisinin yaptığını ifade etti.

Berman, sempozyuma İngiltere'nin eski Adalet Bakanı, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki Yargıcı Işıl Karakaş, başta Harvard Hukuk olmak üzere dünyanın sayılı hukuk fakültelerinden profesörler ile Türkiye'den hukukçu ve hukuk profesörlerinin katıldığını da yazdı.

DURUŞMA 5 EKİM'DE

Hakim Berman, bir sonraki duruşma tarihi olarak da 5 Ekim'i koydu. 5 Ekim'de yapılacak duruşmada, Zarrab'ın avukatlarının "iddianame geçersiz kılınsın" başvurusu ele alınacak.