Reuters'ın haberine göre ülkenin orta bölgesinde yerel saatle sabah 7.40'ta yaşanan şiddetli sarsıntı başkent Roma'dan hissedildi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) depremin büyüklüğünü ilk olarak 7.1 olarak verirken, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) 6.6 olarak duyurdu. USGS daha sonra bu bilgiyi güncelledi.

İtalyan sivil savunma ekipleri tarafından deprem nedeniyle pek çok binada yıkım meydana geldiği bildirildi.

Visso kasabasında bir binanın yıkılış anı İtalyan televizyonu tarafından yayınlandı.



USGS, depremin merkez üssünün Perugia kentine 68 kilometre uzaklıkta, derinliğini ise 108 kilometre olarak duyurdu.

Depremin, ülkenin kuzeyinden güneyindeki Puglia bölgesine kadar birçok kentten ve kuzeydeki komşusu Avusturya'dan da hissedildiği bildirildi.

Sosyal medyadan insanlar deprem anına ait videolar paylaştı.


İTALYA BEŞİK GİBİ SALLANIYOR


İtalya'nın orta bölgelerinde 26 ve 27 ekim tarihlerinde de bir dizi deprem meydana gelmişti. Can kaybının yaşanmadığı ve en büyükleri 5.9 ile 5.4 olan 7 depremde, bazı kasabalardan ciddi yıkım haberleri gelmişti.

Öte yandan yine aynı bölgede Ağustos ayında meydana gelen depremlerde 297 kişi yaşamını yitirmişti. En büyük yıkım Amatrice kasabasında yaşanmıştı.

İLGİLİ HABERİtalya: Depremde ölenler için toplu cenaze töreni yapıldıİtalya: Depremde ölenler için toplu cenaze töreni yapıldı

"YÜZDE 80'İ KULLANILMAZ HALE GELDİ"


26 Ekim'deki depremlerden en çok etkilenen ve bu sabahki depremin de yoğun olarak hissedildiği kasabalardan Ussita'nın belediye başkanı Marco Rinaldi, "Kasabanın yüzde 80'i kullanılamaz hale geldi. Ben, o tarihten beri arabamda uyuyordum. Her yerde duman görüyoruz. Cehennemi gördük" diye konuştu.

Castelsantangelo sul Nera Belediye Başkanı Mauro Falucci ise, "Neredeyse yer yarıldı. Bu tam bir felaket" dedi.

İtalya’da 6.5 büyüklüğünde deprem

Arquata del Tronto Belediye Başkanı Aleandro Petrucci ise, "Her şey yıkıldı. Artık kasabalarımız yok. Şans eseri zaten yaşanan diğer depremlerden sonra kasabalarımız kırmızı alan' olarak ilan edilmişti ve evler boşaltılmıştı. Şimdi her şeye yeniden başlamak zorundayız" diye konuştu.

Bazı kasabaların belediye başkanları da, son iki ayda yaşanan depremlerin ardından evlerin zaten boşaltılmış olduğuna ve bu nedenle nispeten rahat olduklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERİsrail, İsrail, "Deprem Tanrı'nın cezası" yorumu için İtalya'dan özür diledi


Bu arada, başkent Roma'daki metro hatlarının, altyapısal güvenlik kontrolleri için bir süreliğine kapatıldığı bildirilirken, yaşanan depremlerin ardından Kolezyum gibi tarihi yapılarda da teknik incelemeler yapılacağı açıklandı.