Habertürk televizyonuna konuşan Çavuşoğlu, Juncker için "Türkiye'nin patronu değil, tehditvari konuşamaz" dedi.

Çavuşoğlu, ""Bir terör örgütünün başı bir ülkede yaşıyorsa ve ABD onu bize vermediği zaman ilişkilerimiz etkilenir. Biz bu noktaya gelmek istemiyoruz" şeklinde konuştu

ABD'yi de ziyaret edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, ziyaretin temel amacının Gülen'in iadesi olacağını ifade etti ve ABD'li mevkidaşı John Kerry'yle görüşeceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, Gülen'le ilgili olarak ABD'ye iletilen geçici tutuklama talebine de henüz yanıt almadıklarını da ifade ederek "Gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz" dedi.

Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye Fethullah Gülen'le ilgili dört dosya gönderdiklerini ifade etmişti.

"Dışişleri Bakanlığı'nda da görevden almalar olacak" diyen Çavuşoğlu, görevden alınacaklar arasında merkezde pasif göreve çekilmiş büyükelçilerin de olacağını ifade etti.

Çavuşoğlu, "Bizim bakanlık devletin hafızası. Devletin sırları burada. En önemli temasları yazışmaları yapıyor... Bunların bakanlığımızdan mutlaka uzaklaştırılması gerekiyor" diye konuştu.

İLGİLİ HABERAB Komisyonu Başkanı Juncker: İdam geri gelirse, AB üyelik sürecini anında durdurabilir!AB'den flaş 'Türkiye' açıklaması



AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, France 2 televizyonuna verdiği demeçte, “Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda, AB üyelik sürecini anında durdurabilir” demişti.