Ali Ekber ERTÜRK/ ANKARA

Hakkari Üniversitesi’nde büyük kriz. Geçen Mart ayında görkemli bir törenle kampus içerisinde “Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı”nı açan Hakkari Üniversitesi, fakültelerinin hemen hepsinin kapısına kilit vurdu. 


“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” adının verildiği hatıra ormanı tesis edilen Hakkari Üniversitesi'nde fakülte kapılarına sırayla kilit vuruluyor.


2011 yılında büyük ümitlerle kurulan Hakkari Üniversitesi, hocasızlıktan dolayı neredeyse tüm bölümlerini kapattı. Kapatılan bölümler arasında, Kamu Yönetimi, İlahiyat, Din Kültürü Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği bulunuyor.

EMEKLİ GÜNÜ ORASI DA KAPANACAK


Almanca Öğretmenliği bölümü de, yakında emekli olacak iki hocanın kentten ayrılmasıyla birlikte kapanacak. 4 yıllık bölümlerin yanı sıra, 2 yıllık Bahçe Tarımı, Organik Tarım, Gıda Teknolojileri bölümleri de kapatıldı.

Fakülte kapılarına sırasıyla kilit vuran Hakkari Üniversitesi, diğer bölümlerin de kapatılmasıyla birlikte sadece “Meslek Yüksek Okulu”yla öğrenim veren üniversite konumuna düşmüş olacak.

GENEL SEKRETER “HOCALAR GELMİYOR” DEDİ


Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Şanser Kutluk, kapatılan bölümleri doğruladı. Kutluk, “Hoca gelmediği için fakültelerimiz kapandı. Sadece bu sene için kapattık, daha doğrusu öğrenci almadık. Yeni dönemde kadro oluşturma hazırlıklarımız var. Gelecek yıl tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi. Öğretim üyelerine de sitemde bulunan Kutluk, “Hocalar, her yere rağbet gösteriyorlar ama sıra Hakkari’ye gelince bunu yapmıyorlar” diye konuştu.

KAMPÜSE ERDOĞAN ADINA ORMAN AÇMIŞLARDI

Hakkari Üniversitesi kampüsünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına hatıra ormanı açılmıştı. 31 Mart 2015’te açılan hatıra ormanı, Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Üniversite’nin Zeynel Bey Yerleşkesi’nde açılmıştı. Açılışa Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı, Vali Yardımcısı Hüseyin Sayın, Orman İşletme Müdürü Hilmi Akyüz, çok sayıda asker, polis de katılmıştı. Ormanı açan Rektör Ceylan, “Cumhuriyetimizin 12’inci Cumhurbaşkanı’nın Üniversitemiz’de bu ağaçlarla beraber anılması bizleri mutlu etmektedir” demişti.