65 yaş aylığı nasıl alınır, 65 yaş maaşı almak için nereye başvurmak gerekir diye merak eden vatandaşlar bu sorunun cevabını sıklıkla sormakta. 65 yaş üstündeki vatandaşlar için önemli bir kurtarıcı olan 65 yaş aylığı hakkında merak edilienleri haberimizde derledik. Devlet, 65 yaş aylığı ile hiçbir sigorta güvencesi olmayan ve aylık geliri düşük olanlara maaş ödemesi yapıyor. 65 yaş aylığı alabilmek için 3 şart bulunuyor. İlk şart, 65 yaşını doldurmuş olmak. İlinci şart hiçbir güvencenin bulunmaması, üçüncü şart ise gelir. 65 yaş aylığı bağlanacak kişinin, sadece kendisi ile eşinin geliri dikkate alınıyor. Bu yıl itibarıyla kişi başına düşen aylık gelir 392 TL'nin altındaysa aylık bağlanabiliyor. Aylık tutar 217,48 3 aylık tutar ise 652,44 Lira. Üstelik sağlık hizmeti de ücretsiz olarak veriliyor.


65 YAŞ AYLIĞI İÇİN BAŞVURU NEREYE?


65 yaş aylığı almak isteyen kişi ikamet ettiği ilçenin mal müdürlüğünden ya da SGK il müdürlüğünden başvuru formunu temin edip dolduracak. Başvuru yapan kişiyle ilgili detaylı araştırma yapılacak. Muhtaç olduğu tespit edilen kişi aylık almaya başlayacak.


65 YAŞ AYLIĞI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?


Mal müdürlüğünden alınan başvuru formu. Muhtarlıktan alınan detaylı ikamet adresi. Vukuatlı nüfus örneği. 3 adet vesikalık fotoğraf. Tüm belgelerin eksiksiz olarak doldurulup onaylatıldıktan sonra ilgili mal müdürlüğüne/defterdarlığa teslim edildiğine dikkat edilmesi gerekmekte...

İLGİLİ HABERİşçi, memur ve emekli ne kadar zam alacak? Asgari maaş artacak mı? (2017)İşçi, memur ve emekli ne kadar zam alacak? Asgari maaş artacak mı? (2017)


İLGİLİ HABERTaşeron işçilere kadro gelecek mi? Taşeron işçilere 720 bin kadro ne zaman gelecek?Taşeron işçilere kadro gelecek mi? Taşeron işçilere 720 bin kadro ne zaman gelecek?