Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuştu. Erdoğan, ataması yapılacak 6 bin 113 engelli kamu personeline görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

“Sizler birer kader mahkumu değilsiniz, sizler her şeyinizle, aklınızla, zekanızla, alın terinizle ürettiklerinizle bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak insanlarsınız” ifadelerini kullanan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte engelli memurların kurasını yaptı.

'ÖZEL SEKTÖRÜ BİRAZ DAHA SIKIŞTIRACAĞIZ'


14 yıl öncesinden örnek veren ve Türkiye’de böyle bir anlayışın olmadığını kaydeden Erdoğan, “Engelli kardeşlerimizin devlette görev alması gibi bir mekanizma var mıydı? Adete sıfır noktasındaydı. Biz geldik ve bunu tırmandırmaya başladık. Özel sektör burada biraz ağır hareket ediyor. Bakanlarımızdan rica ediyorum, özel sektörü biraz daha sıkıştıracağız.

Onlar da devletten geri kalmamalı. Devlet yüzde 3’lere varıyorsa onlar da en o kadar, biz parasını verelim, kusura bakmasınlar. Biz sizlerden belli bir iane, sadaka değil, katkıda bulunmak suretiyle, onuruna, şahsiyetine saygı göstermek kaydıyla istihdam istiyoruz” şeklinde konuştu.

'FAİZİN DAHA DA İNMESİ LAZIM'


“Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler ardı ardına geliyor” açıklamasında bulunan ve dün yine bin indirimde bulunulduğunu ifade ederek teşekkür eden Erdoğan, “Bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım. Yatırımın daha da artması için inmesi lazım, istihdamın artması, üretimin daha da artması, rekabetin uluslararası camiada yapılabilmesi için inmesi lazım. Bunu kendileri kabul ediyor ama birilerinin parası üzerinden para kazanmak suretiyle finans sektörünü çalıştıranların işine gelmiyor. Süratle bunun daha da inmesi lazım, ama şuanda gidiş iyi, inanıyorum ki daha da inecek” ifadelerini kullandı.