Erkeklerin özellikle ilk buluşmalarda hesabı ödemesi dünyanın her yerinde geçerli olan yazısız bir kural gibi. Market Watch'tan Emma Court'un yazısına göre 1000 kişiden 760'ı ilk buluşmada hesabı erkeklerin ödemesi gerektiğini düşünüyor.

İşte o yazı:

Erkeklerin ilk buluşmada hesabı ödemesi, elmas yüzüğü alması, evlilik teklifinin onlardan gelmesi onlara en büyük gücü yani parayı veriyor.

NerdWallet'ın 2014 yılında 1000 kişiyle yaptığı bir araştırmaya göre ankete katılanların yüzde 20'si ilk buluşmada hesabın alman usulü ödenmesi gerektiğini söylerken, yüzde 4'ü hesabın kadının ödemesi gerektiği görüşünde. Geriye kalan yüzde 76 ise hesabın erkekler tarafından ödenmesi gerektiği görüşünü bildiriyor.



%51: İLK BULUŞMADA PARA ÖDEMİYORUZ

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 50'sinden fazlası ilk buluşmalarında para ödemediklerini yüzde 41'i ise hesabı bölüştüklerini belirtiyor.

April Maisini isimli ilişki uzmanı konuyu şöyle değerlendiriyor: Birini yemeğe davet etmek ve hesabı ödemek hoş bir şey. Eğer ilk buluşma daha sonra bir ilişkiye dönecekse kadınlar erkeklere çok masraf ettirmemeli. Zaman zaman onlar da hesabı ödemeli" diyor.

'Zengin Anne' kitabının yazarı ABD'li Kimberly Palmer ise ilk buluşmada hesabı erkeklerin ödemesiyle ilgili şu yorumda bulunuyor: Eğer erkek her zaman hesabı ödemek için ısrarcı oluyorsa bu kibarlık gibi gözükebilir fakat aynı zamanda ilişkiye hakim olmak istediğinin de bir belirtisidir.