Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen 68'inci Kitap Fuarı önceki gün kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarın açılışını Hollanda Kralı Willem-Alexander gerçekleştirdi. Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanı Jet Bussemaker ve Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann da açılışa katıldı. 100'den fazla ülkeden 7 bin 100 katılımcının yer aldığı fuarı, binlerce gazeteci takip ediyor.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

ATATÜRKSÜZ STAND


Türkiye’nin Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşeliği, Frankfurt Kitap Fuarına 228 metrekaresi “Türkiye Ulusal Standı” ve 92 metrekaresi de "Çocuk Yayınları Standı" olmak üzere toplam 320 metrekarelik alanda iki ayrı stant ile katılım sağlandığını açıkladı. Ancak Türkiye standındaki manzara gurbetçiler başta olmak üzere birçok ziyaretçinin tepkisini çekti.

FOTO:SÖZCÜ - Fuarda Kut'ül Amare zaferi için özel bir alan ayrıldı. FOTO:SÖZCÜ - Fuarda Kut'ül Amare zaferi için özel bir alan ayrıldı.


Fuarda, bu sene 100. yıldönümü kutlanan Kut'ül Amare zaferi başta olmak üzere birçok tarihi olayın 'hatırlandığı' ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ise adeta 'unutulduğu' gözlendi.

NUTUK BİLE YOK!


Fuardaki Türkiye standında ne Ulu Önder'in resminin ne de ölümsüz eseri Nutuk'un yer almadığı ortaya çıktı. Almanya'da yaşayan gurbetçiler başta olmak üzere birçok ziyaretçi ise manzara karşısında adeta isyan etti. "Neden Atatürk'ün resmi, eseri yok" diye soranlar, karşılarında yetkili bulamamaktan şikayet etti.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

15 TEMMUZ İÇİN ÖZEL ALAN AYRILDI


Türkiye ulusal standında 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili de bir sergi açıldı. Türkiye standında ayrıca "Türkiye’nin son on yılda yayıncılık alanında büyük yol kat ettiği, kültürel üretimde süreklilik ve zenginlik yaşandığı" vurgulandı.