Artvin’in Atatepe İlçesi’nde yer alan ve 19 Mayıs 2012 tarihinde açılışı yapılan, 22 metre yüksekliğinde, 60 ton ağırlığındaki Atatürk Anıtı, AKP’li Belediye’ye ait olan parkta bulunuyor. Türkiye’nin en büyük Atatürk heykeli olma özelliğini taşıyan anıta, ziyaretçiler de yoğun ilgi gösteriyor.

KONU TBMM'DE

Parkın sadece özel günlerde aydınlatılması Artvin halkının da tepkisini çekti. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan “Bir Enerji kentinde dünyanın en büyük Atatürk Heykeli’nin karanlıklar içinde olması düşündürücü ve bir o kadar da üzücüdür” diyerek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

ataturk-ic

Bayraktutan, ‘Varlığımızı borçlu olduğumuz, ulusal kurtuluş savaşının baş kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin karanlıklar içinde olması ülkemiz adına utanç verici bir durumdur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir, bu sorumsuzluğun izahını dahi kabul etmiyor, dünya liderimizin heykelinin ve çevresinin aydınlatılması gerekliliğini önemle belirtiyorum’ dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, Atatürk heykelinin de bulunduğu parkın aydınlatıldığını savundu, elektrik faturasının ise Orman İşleri Müdürlüğü tarafından ödendiğini açıkladı. Eroğlu parkın elektriği için 13 ayda 1359 TL ödendiğini bildirdi. Ancak parktaki Atatürk heykelinin olduğu bölüm, geceleri hala karanlık…