MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yapılmak istenen TOKİ ile Dini Tesis ve Kültür Merkezi projelerine karşı tepki için bu ayın başında başlatılan imza kampanyasının ardından şimdi de ressamların katılımıyla yelken boyama etkinliği yapıldı.
Bodrum'da Ortakent-Yahşi Mahallesi'ne Dini Tesis ve Kültür Merkezi ile Mumcular Mahallesi'ne yapılmak istenen TOKİ projelerine karşı Bodrum Kent Konseyi öncülüğünde, ilk olarak ilgili bakanlıklara gönderilmek üzere, 'Bodrumlular Bodrum'a Sahip Çıkıyor' adlı imza kampanyası başlattı. Projelere karşı tepkilerini gösterenler şimdi de 'Bodrumlular Bodrum'a sahip çıkıyor' konseptli, yelken boyama çalışması yapıldı. Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya gelen 15 ressam, vatandaşların katılımıyla yelken boyaması gerçekleştirdi. CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da etkinliğe katılarak destek verdi. Begonvilli Bodrum evleri, güneş, balık, ağaç, çiçek, sarnıç ve somut figürlerin yapıldığı yelken, yaklaşık iki saatte boyandı.
Etkinliği yöneten Ressam Ender Güzey, "Önemli bir etkinlik başlatıyoruz. Hiçbir kent sanatsız olamaz. Medeniyet sanatsız kültürsüz olamaz. Bodrum'da oldukça yoğun bir şekilde yaşıyoruz. İnsanlarımızda sanatçısına ve yaşadığı yere sahip çıkmalı. Sanat önemsendiği yerde kalır, önemsenmediği ve anlaşılmadığı yerden de gider. Bizler sanat ve kültür konusunda engellenmek istemiyoruz. Bodrum'da buluştuk. Amacımız, Bodrum'a estetik kazandırmaktır. Bodrum'a özgü deniz ve yelken vardır. Bu nedenle Bodrum'da sanat ve kültür için, kentin yapısına sahip çıkmak için boyayacağız" dedi.
Belediye Meydanı'nda iki saatlik çalışmanın sonucunda tamamlanan yelkenin Bodrum STS Okul Gemisi'ne takılacağı belirtildi.

DHA