Konferans verdiği okul için ‘Kemalist kanton, kurtarılmalı’  ve 'Acilen el atılmazsa güzelim Edirne Kemalist sözde aydınların elinde can verecek' yorumlarını yapan Mustafa Armağan için TBMM’ye soru önergesi verildi. CHP’li Erdin Bircan, "Milli Eğitimin işi Cumhuriyet düşmanlarının öğrencilere konferans vermesini sağlamak mıdır?" diye sordu.


Foto: CİHAN -Sahte tarihçi olarak tanınan Mustafa Armağan, Atatürk düşmanı açıklamalarıyla biliniyor




Veli TOPRAK / ANKARA 


Derin Tarih dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapan, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihiyle ilgili kitaplarıyla tanınan Mustafa Armağan, geçen hafta Edirne’ye gitti. İl milli eğitim müdürlüğünün davetiyle Edirne Sosyal Bilimler Lisesi’nde konferans verdi.
Okuldaki izlenimlerini twitter hesabından paylaşan Armağan, tepki çeken mesajlar yazdı.

Armağan, “Dün bir okula gittim Edirne’de. Okul ele geçirilmiş! Kanton gibi. Kemalist kanton! MEB uyansın!”, “Dün Edirne’deydim. Acilen el atılmazsa güzelim Edirne Kemalist sözde aydınların elinde can verecek. Edirne’ye sahip çık Türkiyem” ve “Acilen Edirne ve Çanakkale'yi kurtarma seferberliği başlatılması gerekiyor.” dedi.

TEPKİ YAĞDI

Armağan’ın mesajının altına onlarca takipçi tepki yorumu yaptı. Yorumlarda “Ben doktorum, sen artık ne istersen yiyebilirsin”, “Edirne’nin ciğeri meşhurdur, ciğeri 5 para etmeyene dokunur hoca”, “Kemalistler ele geçirsin de sapıklar ele geçirmesin”, “Trakya Kemalisttir, laiktir, yobazlara gecik yok.” ifadeleri yer aldı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da, Armağan’ı davet eden il milli eğitim müdürlüğünü hedef aldı ve ''Açık açık Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapan, Edirne’nin aydın, Atatürkçü öğrencileri görünce onlara kin kusan bu adam nasıl oluyor da Milli Eğitim tarafından okullara gönderiliyor, öğrencilere konferans veriyor. Atatürk, İnönü, Cumhuriyet ile ilgili ipe sapa gelmez iddialarının tamamı tarihçiler tarafından yalanlanan bu zatı öğrencilerle buluşturan tüm yetkililerin soruşturma geçirmesi gerekiyor.” dedi. Bircan, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde MEB Nabi Avcı’nın şu sorulara yanıt vermesini istedi:

”Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz açıkça Cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’e, Laikliğe düşmanca tutumları bilinen birini neden edebiyat günlerine davet etmiştir? Etkinliğe davet edilen kişiler hangi kritere göre, kim tarafından seçilmiştir? Çocuklar için yazılmış bir eseri olmayan Mustafa Armağan hangi sıfatla öğrenciler ile edebiyat günleri buluşmasına davet edilmiştir? Edebiyat günleri için davet edilenlere, yol, konaklama, yemek ve etkinliğe katılım gibi hangi kalemler için ne kadar para harcanmıştır? Edebiyat günlerine çocuk kitapları yazan ve tüm Türkiye tarafından bilinen yazarlardan çağrılmamasını sebebi nedir?”