Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da katılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERCinsel istismar affı geçersiz mi olacak?Cinsel istismar affı geçersiz mi olacak?

Meclis’te perşembe gecesi gelerek kabul edilen ve büyük tartışmalara yol açan cinsel istismar mağduruyla evlenen failin cezasının ertelenmesine dair düzenlemeye ilişkin AKP'lilerden de tepki geldi.  AKP'ye yakın derneklerin de tepkilerini dile getirmesinin ardından hükümet AKP'li vekil ve derneklerden görüş almaya karar verdi. Toplantı kararı Meclis’ten geçen cinsel istismar önergesi için yeni bir formül arandığı şeklinde yorumlandı.

İLGİLİ HABERÇocuk gelin istatistikleri açıklandıÇocuk gelin istatistikleri açıklandı


CHP'DEN ' ÖNERGE KOMİSİYONU GERİ ÇEKİLSİN TALEBİ

Başbakan Binali Yıldırım, çocuk istismarcılarının, mağdurları ile evlenmesi durumunda serbest kalmalarını öngören önergeye ilişkin muhalefet partileri ile temas kurulması talimatını verdi. CHP'nin talebi önergenin komisyonu geri çekilmesi yönünde. CHP kurmayları, önergenin geri çekilmesini, sivil toplum örgütleri ve tarafların da olduğu geniş katılımcı grubuyla tartışılması gerektiğini savunuyor. CHP’nin, komisyon aşamasında Ak Parti’nin iddia ettiği gibi bir ‘mağdur’ grubu olup olmadığının tespit edilebileceğini ve eğer varsa en uygun hukuki metnin kaleme alınabileceğine dikkat çektiği belirtildi.