Sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gölgesinde' kaldığı eleştirilerine maruz kalan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 28 Şubat sürecini bile Erdoğan'la tarif etti. '28 Şubat 1000 yıl sürecek' diyenlerin hedeflerinin AKP ile boşa çıktığını belirten Davutoğlu, "28 Şubat döneminde, okuduğu bir şiir için hapse atılan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı makamında" dedi.

FOTO:Reuters - Davutoğlu, 28 Şubat döneminin "Erdoğanlı örnekle" yorumladı.


Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden 28 Şubat sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. Yeni Türkiye'nin özgürlüklerin ve milli iradenin hakimiyetinde bir Türkiye olacağını belirten Davutoğlu, şu mesajları paylaştı:
"28 Şubat'ta, milletin kendisi tehdit ilan edilmiş, imam hatiplerde yetişmiş gençlere üniversite kapıları kapatılmaya çalışılmıştı. Milleti yok sayanların ve '28 Şubat 1000 yıl sürecek' diyenlerin hedeflerini aziz milletimiz AK Parti ile boşa çıkardı. Yeni Türkiye, bugün hamdolsun ki, başörtülülerin baskı altında olduğu, fikir söylemenin imkansız görüldüğü o dönemleri geride bıraktı. 28 Şubat döneminde, okuduğu bir şiir için hapse atılan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı makamında. Yeni Türkiye; vesayetin, cuntaların, paralel yapıların olmadığı, özgürlüklerin, milli iradenin hakimiyetinde bir Türkiye olacak."

FOTO:DHA - Davutoğlu son olarak Meclis'teki bütçe görüşmelerinde "Erdoğan mı Davutoğlu mu AKP'nin lider?" sorusuna yanıt vermişti.

"ERDOĞAN EFSANEVİ LİDER"


Başbakan Ahmet Davutoğlu, son olarak Meclis'teki bütçe görüşmelerinde Erdoğan-Davutoğlu kıyaslamasına maruz kalmış, muhalefetten gelen “partinin lideri kim” sorularına, “Efsanevi kurucu lider Recep Tayyip Erdoğan. Vefa kongresinde de partinin yeni lideri olarak ben seçildim, günü gelince de onurla devrederim” diye yanıt vermişti.