Başbakan Yıldırım, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i Dolmabahçe ofisinde dün kabul etti. Görüşmede Yıldırım’ın 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreş Müsabakaları’na davet edildiği belirtildi.

SARAY’A O İLK GİTTİ

Gürkan geçen sene de Kaçaksaray'a giden ilk CHP'li olmuştu. CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da geçtiğimiz günlerde Erdoğan ile görüşmüştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Binali Yıldırım’a başbakanlık konusunda destek açıklamasında bulunması da dikkat çekmişti.

CHP'li Gürkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için geçen yıl Temmuz ayında Saraya gitmişti. Kılıçdaroğlu'nun, görüşmeye Erdoğan'ın tavrını ölçmek için izin verdiği belirtildi.

YAŞAR RAHATSIZLIK YARATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ‘proje yardımı’ için Erdoğan’ın kapısını çalması parti yönetimini rahatsız etti. Bazı MYK üyelerinin Kılıçdaroğlu’na bu görüşmenin ‘doğru’ olmadığını, örgütten tepki geldiğini aktardığı öğrenildi. Parti yönetiminin kendilerine konuyla ilgili bilgi verilmemesinden ve ziyareti haberlerden öğrenmekten rahatsız oldukları belirtildi.