"Aziz Milletimiz ve Hükümetimizin şahsında Yüce Devletimiz 15 Temmuz günü ilkel, iğrenç ve alçakça bir darbe girişimine maruz bırakılmıştır" diyen Şahin, şunları söyledi: "Ülkemizin gözbebeği TSK içinden çıktığı anlaşılan bu darbeci terör unsurları, ilk andan itibaren ordumuz ve fedakar polisimizin kararlı müdahale ve mücadelesi sonucunda bertaraf edilmiştir. Şükürler olsun, teşekkürler. Diğer taraftan maalesef hepimizin hayret ve şaşkınlıkla izlediği, içerisinde Allah rızası ve millet sevgisi ideali ile eğitim hizmeti verdiğini ifade ve iddia eden bir grubun mensuplarının da aktif rol aldığı terörist bir darbe kalkışması yaşadık.

HUNHARCA OLAYLAR


Hunharca öldürmeler ile zulmün zirvesine çıkan bu hali ülkemize yaşatanlar sadece lanetlilerdir. Devletimiz, adaletiyle bu eli kanlı ve silahlı çeteler ve iş birlikçilerine layık oldukları cezayı uygulayacaktır. Ayrıca toplumda zıtlıkları giderici, ortak ülkü, dostluk ve güveni güçlendiren tavırların süreceğine yürekten inanıyorum.

Bu ülkenin her sadık ve onurlu yurttaşı gibi ben de çocukluk dönemimden itibaren din, vatan ve millet sevgisi ve inancı ile 40 yılı aşkın devlet ve siyaset hayatım boyunca yürüttüğüm hizmet kapsamında, devletimizin varlığı, milletimizin birliği ve bağımsızlığına kast eden her türlü terör örgütü ile samimiyetle mücadele ettim. Türk vatanının ve Türk milletinin savunmasında tereddütsüz hayatlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Yüce Allah’tan engin rahmet, Kahraman Gazilerimize acil şifalar diliyorum"