Boşaltıldığı tespit edilen bu odadan başka yine gizli odalar olabileceği ihtimali üzerine okuldaki inceleme sürüyor.

Şelale A.Ş. bünyesinde bulunduğu sırada FETÖ bağlantısından dolayı kayyum atanan Karabağlar İlçesi'ndeki eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, polis ekipleri incelemelerini sürdürüyor.. Bu incelemeler sırasında ekipler, beşinci katta lojman olarak kullanılan bir odada araştırma yaptığı sırada, elbise dolabının içinde gizli bir düzenek olduğunu belirledi.

Durumun bildirilmesi üzerine okula gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları detaylı incelemede, dolabın tabanında mekanizmayı çalıştıran ipi belirleyip çekti. İpin çekilmesiyle de, dolabın bir bölümünde, gizli bir odaya geçişi sağlayan kapı açıldı. Dolap içindeki kapıyı kullanarak gizli odaya giren ekipler, içinde 4 kılıç, boş bir para kasası, kasaya yapıştırılmış '2800 dolar' ve '3200' yazılı not kağıtları buldu.

Oda kapısını açan ve kapayan mekanizmanın elbise dolabındaki iple çalıştığı, ayrıca odada kurulu alarm sisteminin de kabloları kesilerek devre dışı bırakıldığı saptandı.

BAŞKA ODA DA ARAŞTIRILIYOR
gizlioda8802 gizlioda8803 gizlioda8804

Lojman olarak kullanıldığı söylenen katın, cemaatin üst düzey misafirlerinin ziyarette kullandığı belirlendi. Lüks otelleri aratmayan konfor ve şıklıkta döşenen bu katta  uzaktan kumandalı aydınlatma sistemleri ve ayrı banyolara sahip odalara da dikkati çekti.
Okulda başka gizli bölmeler olabileceği ihtimali üzerine incelemeyi sürdüren ekipler ayrıca, okulda otantik eşyayla döşenmiş ve 'Şark köşesi' adı verilen odada da inceleme yaptı. Odadaki askeri kamuflaj elbisesinin göğüs bölümüne Türk bayrağı işlemesi, kol bölümünde ise ters dikilmiş 'çavuş' rütbesi dikkati çekti.
Odada ayrıca 2 kırbaca rastlandı. Odanın tavanında ise iç içe geçmiş 2 kareden oluşan ve Sultan Süleyman'ın mührü olarak adlandırılan desenin yer alması dikkati çekti.

DHA