Suriye sınırında güvenliğin sağlanması ve terör örgütlerinden temizlenmesi amacıyla geçen 24 Ağustos günü 'Fırat Kalkanı' harekatı başlatıldı. Cerablus ile Azez arasındaki bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi
amacıyla Gaziantep'in Karkamış ve Kilis'in Elbeyli ilçesinden geçilen Suriye topraklarında başlatılan harekat ile Özgür Suriye Ordusu mensupları desteklendi. Şu ana kadar 21 şehit verdiğimiz harekatta en kanlı günü ise dün yaşadık.

sehitler-orta123'ÜNCÜ GÜNDE 14 ŞEHİT! TOPLAMDA 35 ŞEHİT!


Harekatın 123'üncü günü olan dün öğleden sonra yapılan üç ayrı bombalı araç saldırısında 14 asker şehit düştü. 6'sı ağır olmak üzere 33 asker de yaralandı. TSK'dan yapılan açıklamada Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının 67 hedefi vurduğu, karadan ve havadan yapılan harekatlarda 138 IŞİD'linin öldürüldüğü belirtildi. Fırat Kalkanı Harekatı boyunca şehit olan askerlerin sayısı ise 35'e çıktı. Şehit haberlerinin ve TSK açıklamalarından geriye ise Mehmetçiği evlerine düşen şehit ateşi kaldı. Hain saldırıda; Binbaşı Bülent Albayrak, Tankçı Astsubay Başçavuş Ökkeş Karaca, Astsubay Çavuş Furkan Yavaş, Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, Astsubay Çavuş  Göktan Özüpek, Uzman Çavuş Burak Boz, Uzman Çavuş Ali Yılmaz, Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak,  Uzman Çavuş Akın Acar, Uzman Çavuş Ferhat Demir, Uzman Çavuş Hasan Kavuz, Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya, Uzman Çavuş  Osman Çelik ve Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın şehit düştü.

İşte şehitlerimiz...

FOTO:İHA - Şehit Burak Boz Konyalıydı. FOTO:İHA - Şehit Burak Boz'un şehadet haberi Konya'daki baba evine gitti.

ŞEHİT EVLERİNE ACI HABERLER GİTMEYE BAŞLADI


KONYA- Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Burak Boz'un acı haberi Konya'nın Ereğli ilçesinde oturan baba evine ulaştı.

Şehit asker Burak Boz Şehit asker Burak Boz


Boz'un acı haberi Konya'nın Ereğli ilçesi Cinler Mahallesi'nde bulunan baba Özkan anne Gülhan Boz'a askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehit asker Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz 26 yaşındaydı.


BURDUR - Fırat Kalkanı Harekatı'nda El-Bab'da şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ali Yılmaz'ın acı haberi Burdur'daki yakınlarına verildi. Şehit Ali Yılmaz'ın geçen şubat ayında Emine Zengin ile nişanlandığı ve önümüzdeki aylarda düğün yapmayı planladığı belirtildi.

Şehiz Uzman Çavuş Boz, nişanlıydı. Şehiz Uzman Çavuş Boz, nişanlıydı.


Şehidin anne ve babasının ayrı olduğu, Antalya'da oturan annesinin de acı haberi alarak Burdur'a yola çıktığı kaydedildi.

Şehit Uzman Çavuş Oktay Durak Şehit Uzman Çavuş Oktay Durak


YOZGAT - Çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak'ın şehadet haberi, Yozgat'ın Çalıyıralan ilçesine bağlı Çukurören köyündeki  ailesine ulaştı. Şehidin acı haberi, ailesine İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yarbay Kadir Serdar Yoldaş ve diğer görevliler tarafından verildi. Haberin ulaşmasının ardından Şehit  Uzman Çavuş  Durak'ın evine Türk bayrakları asıldı. Şehit haberini alan yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti

Oktay Durak'ın Yozgat'taki babaevine ateş düştü. Oktay Durak'ın Yozgat'taki babaevine ateş düştü.


Bekar olan 29 yaşındaki şehit askerin annesinin 25 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Şehit Durak'ın 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve asıl görev yerinin Kayseri olduğu, geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı'na katıldığı  belirtildi,

Şehit Uzman Çavuş Önder Pınar Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar


ELAZIĞ - Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerlerden 24 yaşındaki Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın Elazığ'daki baba evine acı haber ulaştı. Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın merkez Kültür Mahallesi Kayısılı Sokak 11 numaradaki baba evine acı haber, sağlık ekipleri ve askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de şehidin baba evine giderek yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit Pınar'ın evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Pınar'ın evine Türk bayrakları asıldı.


Şehit ailesinin evine, itfaiye ekipleri Türk bayrağı astı. Haberi duyan şehit yakınları ve komşuları da eve gelerek şehidin annesi Songül ve babası Muzaffer Pınar'ı teselli etmeye çalıştı. Muzaffer ve Songül Pınar çiftinin 2 çocuğundan biri olan şehit Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın bekar olduğu ve 5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Akın Acar Şehit Uzman Çavuş Akın Acar


TEKİRDAĞ -  Fırat Kalkanı Operasyonları kapsamında Suriye El-Bab’da şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar’ın Tekirdağ Çorlu'daki evine ateş düştü. Askerliğini yeni bitirdiği ve askerliğe uzman çavuş olarak devam ettiği öğrenilen aslen Samsun nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Şehit Acar’ın ailesine ilk haberi, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Merkez Komutanlığı görevlileri verdi.

Şehit Acar'ın evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Acar'ın evine Türk bayrakları asıldı.


Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan şehidin annesi Hanife Acar gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan şehit Uzman Çavuş Acar’ın babası Muzaffer Acar’ın da özel harekat polisi olduğu ve 2012 yılında İzmir’de vefat ettiği öğrenildi. Öte yandan sağlık ekipleri şehidin evinin önünde hazır bekledi.

Şehit asker Ferhat Demir Şehit asker Ferhat Demir


BURSA - Acı olayın ateşi Bursa'ya da düştü. Harekatta şehit olan askerlerden birisi de Bursalı Ferhat Demir'di. Merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'nde oturan Demir'in ailesine acı haber askeri görevliler tarafından verildi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Fırat Kalkanı harekatında şehit olan Yıldırımlı kardeşimiz Ferhat Demir'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz


İSTANBUL - Çatışmalarda şehit düşen 14 askerden biri olan Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un ailesine acı haber ulaştı. İstanbul'da yaşayan ailenin aslen Samsun'un Çarşamba İlçesi Paşayazı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Baba Ertan ve anne Safiye Kavuz'un acı haberle birlikte Samsun'a gelmek üzere İstanbul'dan yola çıktıkları belirtildi. Bekar olan Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un Çarşamba İlçesi Paşayazı Köyü'nde yarın toprağa verileceği ifade edildi.

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya


KAYSERİ - Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da IŞİD militanlarının bombalı saldırısında 2 şehit verdi. 1'inci Komando Tugayında görevli uzman çavuşlar Mehmet Kökkaya ile Osman Çelik'in cenazeleri Kayseri'de toprağa verilecek. Şehit olan uzman çavuşlardan evli 1 çocuk babası, Kahramanmaraşlı Mehmet Kökkaya'nın Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Belsin Tınaztepe Mahallesindeki evinde matem vardı.  Şehidin eşi Zeliha Kökkaya, tek çocukları 3 yaşındaki Elif'i bağrına basarak, Suriye topraklarında şehit düşen piyade uzman çavuş kocasının cenazesinin, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi yerine Kayseri'de defnedilmesini istedi.  Şehit evine dev Türk bayrağı asıldı. Şehidin 7 ay önce de babasını kaybettiği ifade edildi.

Şehit Uzman Çavuş Osman Çelik'in ağabeyi acı haberi duyunca gözyaşlarına boğuldu. Şehit Uzman Çavuş Osman Çelik'in ağabeyi acı haberi duyunca gözyaşlarına boğuldu.


Öte yandan Kayseri'nin Pınarbaşı nüfusuna kayıtlı El Bab'daki ikinci şehidi piyade uzman çavuş Osman Çelik'in bekar olduğu, Kocasinan İlçesi Argıncık Alsancak mahallesinde ağabeyinin evinde kaldığı öğrenildi.

Şehit Osman Çelik, El Bab'ta katıldığı operasyonu böyle görüntülemişti. Şehit Osman Çelik, El Bab'ta katıldığı operasyonu böyle görüntülemişti.


10 kardeşin 8’incisi olan Osman Çelik’in bekar olduğu ve Zincidere Komando Tugayında iken, geçici görevle Suriye’ye gittiği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın Şehit Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın


TOKAT - Şehit düşen askerlerden Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın acı haberi, Erbaa'nın Gündoğdu Mahallesi Atatürk Caddesi'nde tek başına yaşayan annesi Asuman Şerbetçi'ye askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haber üzerine anne Asuman Şerbetçi, büyük üzüntü yaşandı. Şehidin yakınları ve tanıdıkları annesinin yaşadığı eve akın etti. Ayrıca şehidin İstanbul'da yaşayan babası Mustafa Yalçın ile İstanbul'da okuyan kardeşi Mert Yalçın'a da acı haber bildirildi. Şehit Ali Sezai Yalçın'ın babası ile erkek kardeşinin Erbaa'ya hareket ettiği öğrenildi. Anne Asuman Şerbetçi'nin yaşadığı tek katlı eve Türk bayrağı asılırken, 112 acil servis ekipleri ise hazır bekletiliyor.

Şehit Yalçın'ın geçtiğimiz günlerde nişanlandığı öğrenildi. Şehit Yalçın'ın geçtiğimiz günlerde nişanlandığı öğrenildi.


Bu arada şehit Yalçın'ın geçen 27 Kasım tarihinde İstanbul'da Özge İslam ile nişanlandığı ortaya çıktı. Nişan fotoğraflarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan şehit Yalçın'ın geçtiğimiz hafta Erbaa'ya geldiği ve bir süre kaldıktan sonra görev yerine gittiği öğrenildi. Şehit Yalçın'ın Erbaa'daki komşusu İbrahim Güven, "Ali Sezai Yalçın geçtiğimiz hafta buradaydı. Sevdiği biri vardı. İstanbul'da nişanlandı. Ailesiyle birlikte iki üç gün de burada kaldı. Tekrardan görev yerine intikal etti. Dün akşam da şehit olduğu haberi geldi" dedi. Şehit Yalçın'ın cenazesi yarın Cuma namazı sonrası ilçede toprağa verilecek.

Şehit Binbaşı Bülent Albayrak Şehit Binbaşı Bülent Albayrak


BURSA- 14 askerden Şehit Binbaşı Bülent Albayrak’ın acı haberiyle Bursa'ya ikinci şehit acısı düştü. Orhangazi Devlet Hastanesinde görevli Gamze Göktepe’nin ağabeyi olduğu belirlenen ve ailesi Gölcük’te yaşayan Bülent Albayrak’ın cenazesinin Orhangazi’den kaldırılacağı belirtildi. Şehit Binbaşının Orhangazi Devlet Hastanesinde ameliyat hemşiresi olarak görev yapan ablası Gamze Göktepe'nin acı haberi aldıktan sonra önce Gölcük'e, ardından da evli bir çocuk babası Bülent Albayrak'ın evine gittiği öğrenildi. Albayrak'ın annesini Marmara depreminde kaybettiği öğrenildi.   Aynı operasyonda şehit düşen Bursalı Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir'in acı haberi de ailesine güçlükle verildi. Merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'nde oturan ve Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Demir'in ailesine acı haber askeri görevliler tarafından verildi. 3 ay önce düğün yapıp görevine geri dönen Şehit Uzman Çavuş Ferhat Demir'in evine komşuları tarafından Türk bayrağı asıldı.

Şehit Astsubay Furkan Yavaş Şehit Astsubay Furkan Yavaş


İZMİR - Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen bordo bereli Astsubay Furkan Yavaş'ın İzmir'deki baba ocağına acı haber ulaştı.    Bordo bereli Astsubay Kıdemli Üstçavuş Furkan Yavaş'ın İzmir'deki baba ocağına, askeri yetkililer acı haberi verdi.  Şehidin babası emekli polis memuru Süleyman Sırrı Yavaş, annesi Zeynep Yavaş ve kız kardeşi Nisa Garipoğlu büyük üzüntü yaşadı.  Ailenin yaşadığı apartmana Türk bayrağı asıldı. Şehit Astsubay Furkan Yavaş'ın ailesinin yanına en son Ramazan bayramında geldiği, ailenin Yavaş ile telefonda sık sık görüştüğü öğrenildi.

Şehit Astsubay Göktan Özüpek Şehit Astsubay Göktan Özüpek


KIRKLARELİ - Saldırıda şehit olan askerlerden 23 yaşındaki komando astsubay Göktan Özüpek'in Kırklareli'nde yaşayan ailesinin evine ateş düştü. Yaklaşık 1.5 ay önce evlendiği belirtilen Özüpek'in yakınları acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine büyük Türk bayrağı asıldı. Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El Bab'ta çıkan çatışmaların ardından DEAŞ'ın düzenlediği intihar saldırısında 14 asker şehit oldu. Şehit askerlerden komando astsubay Göktan Özüpek'in Kırklareli'de oturacn ailesinin evine ateş düştü. Anne Sevim Özüpek oğlunun şehit olduğu haberini bugün 03.00 sıralarında askeri yetkililerden alarak gözyaşlarına boğuldu. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehit Özüpek'in ailesinin evine giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin ailesinin oturduğu İstasyon Mahallesi'nde sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Göktan Özüpek'in 1.5 ay önce Ankara'da hemşire olan Merve Özüpek ile evlendiği belirtildi. Şehidin babasının ise yaklaşık 13 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitirdiğ ifade edildi.

Şehit Astsubay Şehit Astsubay Ökkeş Karaca


KAHRAMANMARAŞ - Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda, şehit olanlardan biri de Tankçı Astsubay Başçavuş Ökkeş Karaca'ydı.  Karaca'nın şehadet haberi Kahramanmaraş'taki baba ocağına ateş düşürdü. Merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Kale Mahallesi'nde oturan şehidin annesi Şerife Karaca, askeri yetkililerin verdiği acı haberle yıkıldı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şehit annesini, yakınları ve askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı. Acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da Türk bayrağı asılan eve akın ederek, taziye dileklerini iletmeye başladı. 2012 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dahil olan ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yaparken Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Ökkeş Karaca'nın babasının bir süre önce vefat ettiği belirtildi. 5'i kız 9 kardeşi olan bekar Ökkeş Karaca, Kahramanmaraş'ta düzenlenecek tören ardından toprağa verilecek.

(İHA/DHA)