Şenol GEZER / İSTANBUL
İstanbul'da Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik saldırıdan bölücü PKK'nın Suriye kolu PYD'yle ortak eden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) adlı örgüt çıktı. MLKP'yle ortak hareket eden Örgüt, sosyal medya hesabı üzerinden eylemi sahiplendi. Failleri kısa sürede belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, BÖG üyesi 4 militanın peşine düştü.

Kahvehanelere ve derneklere silahlı baskın düzenleyen karanlık eller, önceki gün Yeni Şafak Gazetesi'nin İstanbul Bayrampaşa'daki binası ile Akit'in Halkalı'daki binalarına pompalı tüfek ve molotoflu, saldırı düzenledi.  Saldırılar, saat 05.00'da Küçükçekmece Halkalı ve Bayrampaşa'da gerçekleşti. Bayrampaşa'daki Yeni Şafak Gazetesi'ne yaya gelen, maskeli ve kimliği belirsiz 4 tetikçi,  molotoflu, silahlı saldırı düzenledi. Binanın giriş kapısına molotoflar atan saldırganlar ofislerin bulunduğu bölümlere ise uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Eylemde, ölen ya da yaralanan olmadı, koruma altındaki binada maddi hasar meydana geldi. Giriş kapısına atılan molotofun sebep olduğu yangın, güvenlik görevlileri tarafından kısa sürede söndürüldü. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

KAMYONET ALEV ALDI
Saldırıdan kısa süre sonra, Yeni Akit Gazetesi'nin bulunduğu Akit Medya Grubu binasına bir saldırı daha düzenlendi. Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi, Dereboyu Caddesi üzerindeki Akit Medya Grubu binasına yönelen kimliği belirsiz ve yüzleri maskeli kişiler, binaya yine molotoflu silahlı saldırı gerçekleştirdi. Binanın arka girişine gelen saldırganlar, otoparka ve bina önündeki bir kamyonete molotof kokteyli attı. Ardından da uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırganlar hızla olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, kamyonda yangın çıktı. Yangın büyümeden söndürüldü.

ÇALIŞKAN, BİZZAT YÖNETİYOR
Kahvehane saldırılarını kısa sürede aydınlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü (İEM), yüzleri maskeli tetikçilerin peşine düştü. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın bizzat yönettiğİ operasyonlar, sonucu, basına yönelik eylemi eylemi bölücü PKK'nın Suriye kolu PYD'yle ortak eden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) adlı örgüt çıktı. MLKP'yle ortak hareket eden Örgüt, sosyal medya hesabı üzerinden eylemi sahiplendi. Örgüt üyesi 4 kişinin kimlik bilgilerini tespit eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, seri operasyonlar başlattı.

BÜYÜK EYLEM PEŞİNDELER
BÖG'e yönelik ilk kez 16 Ocak'ta operasyon düzenleyen TEM ekipleri, MLKP'yle de ittifak yapan örgütün eylem hücresini çökerterek 3 militanı kıskıvrak yakalandı. İstihbarat birimlerinden gönderilen, "Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan MLKP örgüne üye militanlar, ses getirecek eylem yapacak" içerikli bilgiyi değerlendiren TEM Şube, yoğun bir takip yürüttü. Uzun süreli takip sonucu, Ayn El Arab'da (Kobani) bomba ve suikast eğitimi alan terör örgütü BÖG üyesi 3 militanın kimliğini tespit edildi. Mega kentte en az 2 noktaya bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirmek isteyen 2'si kadın 3 militanın Şişli'de saklandığını tespit eden görevliler operasyon kararı aldı.

iNTİKAM PEŞİNDELERMİŞ
Şafak vakti, BÖG hücresine baskın düzenleyen militanlar, kıskıvrak yakalandı. Hücrede arama yapan TEM dedektifleri,  patlamaya hazır bomba kapsülleri, bomba için elektronik devreler, bomba yapımında kullanılan çeşitli malzemeler, 1 AK 47 uzun namlulu silah, 1 tabanca, çok sayıda mermi, eylem planları, keşif istihbarat raporları ve krokiler ele geçirildi. Vatan Caddesi'ndeki TEM Şube'de sorguya alınan militanların İstanbul Polisi'nin 22 Aralık 2015 tarihinde Gaziosmanpaşa'da MLKP hücresine düzenlenen operasyonda öldürülen kadın militanlar Şirin Öter ve öğretmen Yeliz Erbay'ın intikamı için geldikleri belirlendi.