Türkiye Cumhuriyeti resmi tarihi M.Ö 209'a dayanıyor. Bunun en somut göstergesi ise bu tarihin Kara Kuvvetleri Komutanlığı armasında yer alması. Deniz Kuvvetleri'nin kuruluş tarihi Anadolu Selçuklu dönemi: 1081. Hava Kuvvetleri armasında ise Osmanlı'nın hüküm sürdüğü tarih 1911 var...
 
Zeynep GÜRCANLI / ANKARA
yaka-arması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "1919'dan başlayan tarih anlayışını reddediyorum" diyerek,  19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile başlayan Milli Mücadeleye atıf yaptı. Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu'nun resmi tarihte "yok sayıldığını" ima ederek, şöyle konuştu;
 
"Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum. Her kim ki zaferleriyle ve yenilgileriyle son 200 yılımızı, hatta son 600 yılımızı soyutlayıp eski Türk tarihinden Cumhuriyete atlıyorsa biliniz ki o kişi milletimizin de devletimizin de hasmıdır."
 
Ancak Erdoğan'ın ima ettiğinin aksine, Atatürk'ün önderliğindeki İstiklal Savaşı ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi tarihi, Hun Devleti'ne kadar dayanıyor. Ve bu resmi tarih, ne Osmanlı İmparatorluğu'nu, ne Selçuklu İmparatorluğu'nu, hatta ne de Anadolu beylikleri dönemini yok saymıyor. 
 
Bunun en somut göstergesi ise, TSK Kuvvet Komutanlıklarının armaları.
 
* KARA KUVVETLERİ TARİHİNİ M.Ö 209 İLE BAŞLATIYOR
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi tarihini Büyük Hun İmparatoru Mete Han'ın tahta çıkış tarihi olan M.Ö. 209'a dayandırıyor. Bu tarih, Kara Kuvvetleri'nin resmi armasında da yer alıyor.
KKK
* DENİZ KUVVETLERİ TARİHİ 1081'DE BAŞLIYOR
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin Deniz Kuvvetleri'nin resmi tarihi ise, 1081'de başlıyor. Bu tarih, Anadolu Selçuklu dönemine, Orta Asya'dan göç eden Türkler'in ilk kez denizle buluşma dönemine denk geliyor. Deniz Kuvvetleri resmi internet sitesinde"Türkleri denizlerle kaynaştıran ilk öncü, Emir Çaka Bey olmuştur" deniyor. Resmi kuruluş yılı olan 1081 konusunda ise şu bilgi bulunuyor;
 
"Çaka Bey, İzmir’de o döneme göre modern sayılabilecek bir tersane yaptırmış ve tersane civarındaki bölgeyi deniz üs kompleksine dönüştürmüştür. Bu aşamadan sonra gemi inşa faaliyetlerine geçilmiş, kürekli ve yelkenli gemilerden oluşan 50 parçalık ilk Türk Donanması 1081 yılında inşa edilmiştir. Bu yıl, Türk Deniz Kuvvetleri açısından son derece önemlidir. Çünkü, 1081 yılı Deniz Kuvvetlerinin kuruluş yılı olarak kabul edilmektedir."
dzkk
* HAVA KUVVETLERİ OSMANLI DÖNEMİNDE, 1911'DE KURULDU
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise, resmi tarihini, Erdoğan'ın sözlerinin aksine, tam da Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü döneme dayandırıyor. Hava Kuvvetleri'nin kuruluşu resmen,  1911'de Harbiye Bakanlığı Fen Kıtaları Müstahkem Mevkiler Genel Müfettişliğinin 2’nci şubesi bünyesinde "Havacılık Komisyonu" kurulmasına dayandırılıyor.
 
hkk
KENDİ YAVERİNİN SOL CEKET CEBİ ÜZERİNDEKİ ARMADA BİLE O TARİH VAR
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015'ten bu yana yaveri olan Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı'nın resmi üniformasında da, üzerinde M.Ö. 209 yazılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı arması bulunuyor.