Zeynep GÜRCANLI/ANKARA

Güneydoğu'da yaklaşık bir aydır devam eden bölücü terör örgütüne yönelik kapsamlı operasyonların 10 gün içinde biteceği öğrenildi.  AKP'nin üst düzey yetkililerinden elde edilen bilgilere göre; Türk Silahlı Kuvvetleri hükümete operasyonların Ocak ayının 3'üncü haftasında bitirileceğine ilişkin bilgi verdi.

FOTO:DHA- Güneydoğu'daki TSK operasyonlarının 10 gün içerisinde sonlandırılacağı öğrenildi

OPERASYON SONRASI YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ


Operasyonların tamamlanmasının ardından ise, hükümetin yeni "çözüm sürecine" başlaması planlanıyor. Üst düzey kaynak, "Adı, muhattabı, her şeyi değişebilir. Ancak bir çözüm sürecine ihtiyaç var" dedi.

MUHATAP HDP OLMAYACAK


AKP, daha önceki çözüm sürecindeki performansı "güvenilmez" bulunan HDP'yi muhatap almayı ise düşünmüyor. Hükümette, HDP'nin Kandil ile Öcalan arasında mesaj getirip götürürken, "tahrif ettiği" yönünde bir izlenim var. Bu nedenle, çözüm süreci konusunda "hangi kesimlerle hareket edilebileceğine" ilişkin çok ciddi bir çalışma yürütülüyor.

SİYASİ PARTİ VE STK'LAR


Yeni çözüm sürecinde, HDP yerine, yine Öcalan'ın fikirleri de dikkate alınarak, hükümetin atacağı adımları izleyecek, Güneydoğu'daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşacak bir komisyon üzerinde çalışılıyor.