DÜNYACA ünlü sokak ressamı Alex Maksiov, Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı'na ilk Türk sivil uçağı Vecihi XIV'ün üç boyutlu resmini yapıyor.
Dünyanın önemli şehirlerinde kaldırımlara yaptığı üç boyutlu resimleriyle bilinen ünlü 3D resim sanatçısı ressam Alex Maksiov havacılık temalı 3 boyutlu sokak resmi çizmek üzere Eskişehir'e geldi. Maksiov, Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un bizzat kendi tasarladığı ve imal edip kendisinin uçurduğu İlk Türk sivil uçağı Vecihi XIV'ü konu alan 3 boyutlu bir sokak resmini Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı'na yapmaya başladı.
Havacılık Parkı'ndaki çizimlerini asistanı Tatiana Talanova ile 6 günde tamamlayacak olan Alex Maksiov, Dünyanın önde gelen kentlerinde gerçekleştirdiği çizimlerle ün yapmış en iyi sokak sanatçılarından biri olarak tanınıyor. Maksiov iki boyutlu alanlara üç boyutlu görüntüler resmediyor ve belirli bir açıdan bakıldığı zaman derinliğe sahipmiş gibi gözüken bu resimler görenleri büyülüyor.
Alex Maksiov tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada Havacılık Parkı'na yapacağı uçak resmi ile ilgili olarak, "Bu özel bir çalışma olacak ve çizimler 6 gün sürecek. Çizimin boyutu 19 metreye 19 metre olacak. Çin, Tayland, Kanada, Almanya gibi yerlerde çizimler yaptım. 3D sokak çalışmalarına 6 yıl önce başladım. Türkiye'yi çok seviyorum. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Eskişehirlilerin bu tür sokak çalışmalarını seveceğini düşünüyorum" dedi.
Anadolu Üniversitesi yetkilileri resim tamamlandığında, 28 Eylül 1930 tarihinde Eskişehir semalarından Ankara'ya doğru uçan Vecihi XIV'ün, 86 yıl sonra tekrar havacılık kenti Eskişehir'e bu kez üç boyutlu resim olarak gelmiş olacağını söyledi.

DHA