Dünyanın en kalabalık barolarından biri olan İstanbul Barosu’nda seçim yarışı bugün başladı. 36 bin 400 aktif üyenin 24 binin oy kullanmasının beklendiği seçimlerde beş grup yarışıyor. 92 sandığın kurulduğu seçimlerde sabah 9:00’da başlayan oy kullanma süresi 17:00’de dolacak. 18:30 gibi de resmi olmayan sonuçların açıklanması bekleniyor.

FOTO:SÖZCÜ Baro seçimlerinin yapıldığı, Haliç Kongre Merkezi önünde trafik yoğunluğu da yaşanıyor. FOTO:SÖZCÜ Baro seçimlerinin yapıldığı, Haliç Kongre Merkezi önünde trafik yoğunluğu da yaşanıyor.

5 ADAY VAR


Avukat Mehmet Durakoğlu ‘Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’, Avukat Mehmet Sarı ‘Hukukun Üstünlüğü Platformu’, avukat Ali Rıza Kaplan ‘İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’, Avukat Several Ballıkaya Çelik ‘Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar’ Avukat Ömer Kavili de ‘Avukat Hakları’ grubu adına yarışıyor.

FOTO:SÖZCÜ - Geçtiğimiz yıl, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis ile teröristlerin çatışması arasında kalarak yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahin Elçi'nin de resmi kongre merkezine asıldı. FOTO:SÖZCÜ - Geçtiğimiz yıl, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis ile teröristlerin çatışması arasında kalarak yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahin Elçi'nin de resmi kongre merkezine asıldı.


İki yıl önce yapılan İstanbul Barosu seçimlerinde önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu oyların yüzde 65’ini alarak 14 bin 435 oyla seçimi kazanırken, Hukukun Üstünlüğü Platformu 2 bin 855, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar bin 763, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu bin 502 ve Çağdaş Avukatlar Grubu bin 369 oy almıştı.

İKİ GRUP BİRLEŞTİ


Başkanlık için yarışan beş aday, oy kullanacak adayları Haliç Kongre Merkezi’nin girişinde karşıladı. Kongre Merkezi’nin bahçesinde tüm gruplar adaylarının tanıtımı için stant kurdu. Bazı gruplar müzik eşliğinde horon tepti, halay çekti. Diğer yandan baro seçimlerinde yarışın iki 'güçlü' grup arasında geçmesi bekleniyor. Bir önceki seçime iki grup olarak katılan Özgürlükçü ve Çağdaş Avukatlar grubu, bu seçimde birleşerek ‘Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar’ olarak katıldı. Bazı avukatlar, halen yönetimde olan ‘Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ ile ‘Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun çekişmesi beklenirken, bazı avukatlar da ‘Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun açık ara önde gideceği tahmininde bulunuyor. Kulislerde ‘Hukukun Üstünlüğü Platformu’na çok şans verilmezken, buna neden olarak da bu gruba oy verecek avukatların büyük bir bölümünün hakim ve savcı olduğuna işaret ediliyor.

FOTO:DHA - Seçimlerde TBMM Başkanı İsmail Karaman da oyunu kullandı. FOTO:DHA - Seçimlerde TBMM Başkanı İsmail Karaman da oyunu kullandı.

MECLİS BAŞKANININ OY KULLANMASININ ARDINDAN


İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi oy verme işlemleri devam ederken gerginlik yaşandı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın oy kullanmasının ardından Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi bir grup avukat, Kahraman'a slogan atarak tepki gösterdi. Kahraman oy kullanmasının ardından Haliç Kongre Merkezi'nden ayrılırken Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi avukatlar da Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi avukatlara karşı tepki gösterdi.

FOTO:DHA - Karaman oyunu kullandıktan sonra iki grup arasında gerginlik çıktı. FOTO:DHA - Karaman oyunu kullandıktan sonra iki grup arasında gerginlik çıktı.


İki grup avukat arasında yaşanan gerginlik karşılıklı sloganlarla da uzun süre devam etti. Gruplar arasındaki gerginlik diğer avukatların araya girmesi ile son buldu.

İLGİLİ HABERİstanbul Barosu seçimlerinde 5 grup yarışacakİstanbul Barosu seçimlerinde 5 grup yarışacak