İstanbul Polisi, sosyal medyada “Fuat Avni” olarak tanınan hesaba bilgi aktardıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Aralarında bir haber sitesi kurucusu Said Sefa'nın da bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Twitter’de Fuat Avni olarak bilinen ve kamuoyu oluşturacak bilgiler paylaşan Fuat Avni hesabını deşifre etmek için 1.5 yıl önce çalışma başlattı. Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında hesaba bilgi aktaran 28 şüpheli tespit edildi. Ekipler, şüphelileri teknik ve fiziki takip yöntemiyle aylarca izledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, İstanbul, Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay'ın da bulunduğu illerdeki adresler basıldı.

SİTE YÖNETİCİLERİ

İnternet sitesi sahibi Said Sefa'nın da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin iddia olunan FETÖ/PDY örgütünün amaçları doğrultusunda yayın ve propaganda faaliyetlerinde bulundukları öne sürülen Rotahaber, Subuohaber, Aktif Haber, Haberdar ve Merkür Haber internet sitelerinin yöneticileri olduğu öne sürüldü.

SORGUYA ALINDILAR

Gözaltına alınan kişilerin bilgisayarlarından imaj alındı. Yakalanan kişilerin, iddia olunan FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı olarak sosyal medya üzerinden anayasal düzeni ve düzenin işleyişine karşı koymak, darbeye zemin hazırlamak suçlamasıyla sorgulanacakları belirtildi.