Yüzbaşı Murat Eren, kumpas davasında tutuklandı. Onu mahkum edenlerin FETÖ’cü kalkışmayı planlayanlar olduğu anlaşıldı... Kocasının hâlâ tutuklu olduğunu söyleyen Hande Eren, “Adaletin geleceği günü bekliyoruz” dedi

KIZI BEREN’E KAVUŞMAK İSTİYOR Murat Eren’in kızı Beren, 3,5 yaşında. Ne yapmak istiyorsun diye sorduğumuzda “Uçmak istiyorum” diyor. Anne Hande Eren eşinin hayalinin de kızı Beren ile birlikte uçmak olduğunu anlatıyor. KIZI BEREN’E KAVUŞMAK İSTİYOR
Murat Eren’in kızı Beren, 3,5 yaşında. Ne yapmak istiyorsun diye sorduğumuzda “Uçmak istiyorum” diyor. Anne Hande Eren eşinin hayalinin de kızı Beren ile birlikte uçmak olduğunu anlatıyor.


Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in hayatı 2006 yılında karardı. İlk kumpas davası olarak bilinen “Atabeyler”de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast iddiasıyla tutuklandı. 3 ay cezaevinde kalan Murat Eren, mahkemenin ilk duruşmasında tahliye edildi. Ancak hakkında çıkan haberlerden dolayı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ilişiği kesildi.

KUMPAS ÇÖKTÜ AMA…


Murat Eren, bu davadan 2012 yılında beraat etti. Ancak bu kez de başka suçlamalarla cezaevine konuldu. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk kumpaslarında tüm askerler tahliye olurken Murat Eren hâlâ İstanbul Kartal Cezaevi’nde özgürlüğüne kavuşacağı günü bekliyor… Cezaevinde kalan son kumpas mağdurunun hukuk savaşını eşi Hande Eren anlattı.

AYM’YE BAŞVURU YAPTI


Eşiyle, FETÖ’ye karşı mücadele eden Hande Eren, son mahkumiyet kararı verilen davada delil diye sunulan mühimmatın patlayıcı özelliği olmadığının bilirkişi raporuyla saptandığını vurguladı. Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yeniden yargılama için yaptıkları başvurunun 2 yıldır gündeme alınmadığını dile getiren Eren, “Adil şekilde yeniden yargılanmak istiyoruz. Adaletin geleceği günü sabırla bekliyoruz. Ellerini vicdanlarına koysunlar, bugün bize yaptıkları yarın onların da başına gelebilir” dedi.

15 TEMMUZ’U ANLATTI


Hande Eren, kocası Murat Eren’e ceza veren askeri hakimlerin de 15 Temmuz darbe girişimi içinde yer aldığını ifade etti. Daha önce bu kişiler hakkında suç duyurusu yaptıklarını belirten Eren, “Askeri hakimler Erhan Ermişoğlu ve Ali Müjdat Eski darbe girişiminde bulunan isimlerden” dedi. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını da anlatan Hande Eren şunları söyledi: “Eşimle telefonla konuştum. Bana güçlü olmamı söyledi. Kalkışmayı yapanların Fethullahçılar olduğunu anlattı. ‘Darbeci hainlere karşı mücadele edememek içimi acıtıyor’ dedi.”