Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın Singapur’da kumar oynarken görüntülenmesinin muhafazakar kesimde yarattığı tepkiler dinmiyor.


Sözcü, Erkan Yıldırım’ın kumar görüntülerini işte böyle duyurmuştu. SÖZCÜ, Erkan Yıldırım’ın kumar görüntülerini işte böyle duyurmuştu.


 

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, isim vermeden Yıldırım’ın oğlu üzerinden AKP’lilere fena saydırdı. Dilipak, Mısırlı din bilgini Yusuf el Kardavi’nin İstanbul’a yaptığı ziyarete AKP’lilerin ilgi göstermemesinden yakındı ve 28 Nisan’da “Niye mi yoklar, ne bileyim ben” başlığıyla kaleme aldığı yazıda çok ağır ifadeler kullandı.

“YAZIKLAR OLSUN SİZE”


Dilipak, Kardavi’ye ilgi göstermeyenler için “Ankara ‘bizden’ ya, Ankara’dakiler ne lazımsa yapsınlar, ‘yedirsin, içirsin, postalasınlar’, birileri böyle düşünüyor herhalde.. Yazıklar olsun size..” dedikten sonra şöyle devam etti: “Şimdi ya bunları tanımıyorlar ya da ‘bir şey söylerler de başımıza iş açarlar mı’ korkusu yaşıyorlar... Elbette tedbir gerekli, elbette ihtiyatlı olacağız. Ama peki bugün olan ne.. Kumar masasında rulet çevirirken, karı-kız peşinde koşarken, malı götürürken daha bir cesur-cür’etkar oluyorlar.. Ve bunların sayıları giderek artıyor ve namussuzlar, namuslular üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar...”

“MOLDOVA’DAKİ OTELLERE BAKIN”


Dilipak, “Kudüs müftüsünün oğlu İstanbul’dan arsa bakıyormuş” başlıklı, 1 Mayıs tarihli yazısında da AKP’lilere yüklendi. Kudüs müftüsünün İstanbul’a geldiğini ancak AKP’lilerin ilgi göstermediğini ifade eden Dilipak, “Siz sadece dünyalık peşinde iseniz, en iyisi hafta sonu için Gürcistan’da otellerde yer var mı ona bakın ya da Moldova filan” diye yazdı. Dilipak’ın bu sözleri de Erkan Yıldırım’ın kumar oynarken görüntülenmesine açık bir gönderme olarak yorumlandı. Dilipak, AKP’lilerin hafta sonları gece hayatıyla ünlü Moldova otellerinde kaldığını ima etti.