Geçtiğimiz günlerde Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Sulu mahallesindeki evinin kömürlüğünde bulunan odunlara ve matkaba bomba yerleştirilen Mehmet Özdağ'ın kayınbiraderi Sadık Öncel'in otomobiline bırakılan cep telefonu şarj aletine de bomba konuldu. Bu defa da ucuz atlatılan sıra dışı olayda bomba patlamadan bulundu ve imha edildi. Odunlara konulan ilk patlamada 7 kişi yaralanmıştı.

FOTO: DHA / İçine bomba yerleştirilen cep telefonu şarj aleti.


İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sulu Mahallesi’nden Malatya`ya gelen Sadık Öncel, kent merkezindeki işlerini tamamladıktan sonra, yeniden köye döndü. Eve gireceği sırada, otomobilin arkasında, kendine ait olmayan poşet buldu. İçini kontrol eden Sadık Öncel, bir şarj cihazı buldu. Şarj cihazının ağırlığından şüphelenen Sadık Öncel durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri yaptıkları kontrolde, telefon şarj cihazına patlayıcı yerleştirildiğini belirledi ve fünye ile kontrollü olarak patlatarak imha etti.

Sadık Öncel`in yakını Mehmet Öncel, "Şüphelendiğimiz kişiler var ama durumu tam bilmiyoruz. Durum ortaya çıkarılmalıdır" dedi.


FOTO: DHA / Emniyet güçlerinin olay üzerindeki araştırmaları sürüyor


DHA