Manisalı eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerilimin ardından, Manisa merkezli başlatılan operasyonun zamanlaması manidar bulundu. Arınç daha önceden Manisa'da yapılan cemaat operasyonu için "Manisa’da yürütülen bir operasyon sebebiyle birkaç defa eleştiride bulundum. İnsanları tanımasam, bu sözleri söylemezdim" demişti.

 21 KİŞİDEN 19'U GÖZALTINA ALINDI


Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'FETÖ/PDY' soruşturmasında dün sabah, Manisa merkezli Denizli, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 21 kişiden 19'u gözaltına alındı.

Zanlılardan 1'inin İstanbul, 1'inin İzmir ve 2'sinin Denizli'de gözaltına alındığı halen Manisa'ya getirilmediği belirtildi. Manisa'da gözaltında bulunan T.T.K, Y.T. ve B.K.Ç. adlı kadınlar ile birlikte H.P., K.B., Y.I., T.G., M.D., A.A., A.F.Y., Y.Y., T.K., M.M., M.Ç. ve İ.S. bugün saat 05.00'te Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Kontrollerin ardından zanlılar tekrar emniyete götürüldü. Daha önce kadın zanlılara kelepçe takması nedeniyle eleştirilen polisin bu kez zanlılara kelepçe takmadığı görüldü.

DHA