Anayasa’ya göre Meclis, 1 Ekim’de kendiliğinden toplanıyor. 26. Dönem 2. Yasama yılı 15.00’te Genel Kurulun toplanmasıyla başlayacak. Saat 14.00’te TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Atatürk anıtına çelenk koyacak. Kahraman, açılış sırasında da konuşma yapacak.  Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine hitap edecek. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iktidar ve muhalefet partileri arasında oluşan Yenikapı ruhunun devamına vurgu yapacak. Yeni Anayasa yapılması konusundaki talebini de yineleyecek.

MÜZİKSİZ RESEPSİYON


Son dönemdeki terör olayları nedeniyle TBMM'de resepsiyonlar yapılmıyordu. Bu kez saat 19.00’da Meclis Başkanı, 1 Ekim resepsiyonu verecek. Resepsiyonda müzik çalınmayacak. 15 Temmuz gecesi büyük darbe alan TBMM’de inşaat ve tadilat çalışmaları da devam ediyor. Başbakanın makam katında inşaat çalışması sürüyor. Muhalefet kulisinin bulunduğu alandaki tadilat ise tamamlanmak üzere. Ana binada şeref holünün olduğu bölümde de demokrasi müzesi açılacak.

CHP'Lİ LEVENT GÖK SAYGIYLA KARŞILAYACAĞIZ


Meclis açılışına ilişkin konuşan CHP milletvekili Levent Gök, yeni yasama yılı açılışına ilişkin olarak, "Meclis'te Cumhurbaşkanı'nı saygıyla karşılayacağız" demişti. Tavrı en çok merak edilen parti ise HDP.  Geçtiğimiz yılki açılış töreninde Erdoğan'ın genel kurula girişi sırasında HDP'li milletvekilleri ayağa kalkmamış ve Cumhurbaşkanı'nın konuşmaya başlamasıyla da salonu terk etmişlerdi.