Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank’a büyükelçi ünvanı verildiğini Twitter’dan açıkladı. Çavuşoğlu, Twitter’dan yayımladığı mesajda, “Cumhurbaşkanımızın onayıyla Büyükelçi ünvanı verilen Mustafa Varank kardeşimi tebrik ederim” dedi.



"BAŞDANIŞMAN DEĞİL BAŞSAVUNUCU"

Mustafa Varank başdanışmanı olduğu Cumhurabaşkanı Erdoğan'ı her fırsatta savunması ile tanınıyor. Varank, Türk basınına, Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama'nın yanağını sıktığı an olarak yansıyan fotoğrafın gerçeği yansıtmadığını ve kamera açısından ortaya çıktığını açıklamıştı. Varank'ın sosyal medyada tartışılan tweetlerinden biri de Erdoğan'ın yaptığı 'milli ve yerli milletvekili' sözlerini açıklaması olmuştu. Mustafa Varank, sosyal medya hesabından “550 yerli ve milli milletvekili” sözleri için açıklama yaparak, “Çok soran oluyor ben yazayım: Açıkça terörü ve PKK’yı öven, teröristin arkasında duran milletvekili YERLİ ve MİLLİ değildir. Vatan hainidir” dedi.

"BAK OĞLUM MUSTAFA VARANK"

Mustafa Varank, Erdoğan ekibinin en tartışmalı isimlerinden biri. ODTÜ Siyasi Bilimler Akademisi ve yurt dışında ‘Bilgisayar Bilimleri’ eğitimi alan Başbakan Danışmanı Mustafa Varank, twitter'ı etkin kullanması ile tanınıyor. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim’de yürüyüş yapan kalabalığı yaklaşık 150 metre mesafeden selamladığı ve sosyal medyanın gündemine oturan fotoğraftan, Erdoğan’ın ‘başdanışmanı’ Mustafa Varank’ı sorumlu tutmuştu. Varank’ın sosyal medyada ‘Ak Trol’ olarak tabir edilen hesaplarla yakın ilişkisine atıf yapan Özkök, Varank’a seslenerek, “Bak oğlum Mustafa Varank… “Trol Güdüm Merkezi Genel Başkanı” arkadaş... O şuursuz trolleri gütmek için ayırdığın zamanın onda birini Cumhurbaşkanı’nın imajını korumak için ayır…” ifadelerini kullanmıştı.

erdoğan