Son bir buçuk yıldır yeniden hortlayan bölücü terör; askeri, polisi, sivili yüzlerce canımızı şehit ederek ülkeyi kasıp kavurmaya devam ediyor. Güvenlik güçleri de operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle Suriye-Irak sınır bölgesinde sürdürülen operasyonlarda, PKK'ya darbe üstüne darbe indiriliyor. Ancak her operasyon sonrası ortaya çıkan görüntüler, örgütün yıllardır nasıl 'oralarda' rahatça yuvanlandığını da gözler önüne seriyor. İşte isyan ettiren fotoğraflar...

FOTO:DHA - Teröristler 2250 rakımlı bölgeye çimento çıkarıp siper bile inşa etmişler. FOTO:DHA - Teröristler 2250 rakımlı bölgeye çimento çıkarıp siper bile inşa etmişler.


Bölücü örgütün, özellikle 'çözüm süreci' adı verilen dönemde, 'bölgede nasıl kök saldığını adeta insanların gözünün içini sokan' son fotoğraflar bugün geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak’ta yürütülen operasyonlara ilişkin son fotoğrafları basına servis etti.

SIRNAK'TAKI DUGUN DAGI BOLGESİNDE GERCEKLESTIRILEN OPERASYONDA 2 PKK'LI ETKISIZ HALE GETIRILDI, 1 PKK'LININ ISE YARALI OLARAK ELE GECIRILDI. 4 MAGARA VE 2 TUNEL KULLANILAMAZ HALE GETIRILIRKEN PKK YA AIT CIK SAYIDA SILAH VE MUHIMMAT ELE GECIRILDI. FOTOGRAF: (DHA)

2 bin 250 metre rakımlı Düğün Dağı'nda çekilen görüntüler ise örgütün hiç de sanıldığı gibi dağlık bölgede 'gelişi-güzel yuvalanmadığını' gözler önüne serdi.

FOTO:DHA - Hainler 'karargahları' için su deposu bile yapmışlar. FOTO:DHA - Hainler 'karargahları' için su deposu bile yapmışlar.


Mehmetçiğin çektiği fotoğraflarda; bilgisayardan, büyük telsiz cihazlarına, betonla güçlendirilmiş siperlerden, mağara içleri için hazırlanmış özel havalandırma sistemine kadar şehir içinde bile oluşturulması zor sistemin kurulduğu gözlendi.

FOTO:DHA - PKK sığınaklarında bilgisayar ve büyük telsizler bile bulunuyor. FOTO:DHA - PKK sığınaklarında bilgisayar ve büyük telsizler bile bulunuyor.


TSK’dan, fotoğraflar eşliğinde yapılan açıklamada, “22 Ekim 2016 tarihinden itibaren 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı (ŞIRNAK) 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı birlikleri tarafından Geçici Köy Korucuları ile beraber Düğün Dağı güneyinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında 2 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 terörist yaralı olarak, çok sayıda da silah ve teçhizatla birlikte ele geçirilmiştir.  Tespit edilen 4 adet mağara ve 100’er metrelik 2 tünel kullanılmaz hale getirilmiştir. Mağaralara girişler öncesi mayın/bomba arama köpekleri kullanılmıştır. Teröristlere ait inler yapılan araştırma ve incelemeleri müteakip bir daha kullanılamayacak şekilde tamamen tahrip edilmektedir” denildi.

FOTO:DHA - Mehmetçik kendine kurşun sıkan teröristlere su içirirken... FOTO:DHA - Mehmetçik kendine kurşun sıkan teröristlere su içirirken...


Operasyonda ele geçirilen malzemeler ise şu şekilde sıralandı; 1 adet Biksi Makineli Tüfek, 1 adet Kanas Keskin Nişancı Tüfeği, 1 adet Zagros Keskin Nişancı Tüfeği, 1 adet RPG-7 Roketatar, 1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 2 adet AK-47 Piyade Tüfeği, 2 adet El Bombası, 1 adet Termal Kamera, 1 adet Araç Telsizi, 1 adet Video Kamera, 1 adet delici, 3 adet Gaz Maskesi, Bol miktarda Yaşam Malzemesi ve Örgütsel Doküman.


TERÖRİSTLER DE FÜZE BİLE VAR



Öte yandan Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki operasyonlarda şu ana kadar 337 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, operasyonlarda ele geçirilen ve aralarında füzenin de bulunduğu çok sayıda Doçka silahı ve binlerce mühimmat 2. Hudut Tugay Komutanlığında sergilendi.

Çukurca 2. Tugay Komutanlığı bölgesinde 3. Piyade Tümen Komutanlığı, Kayseri Komando Tugayı, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı, Hakkari ve Yüksekova Jandarma Özel Harekat taburları tarafından PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar devam ediyor.

FOTO:İHA FOTO:İHA


30 Ağustos 2016'da başlatılan Şehit Sağlıkçı Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin ve 4 Ekim 2016'da başlatılan Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş operasyonları kapsamında şu ana kadar 337 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonlar ise Güven ile Hisar dağları bölgelerinde yoğunlaştı.

Stratejik öneme sahip Dağbaşı Tepe, Kale Tepe, Seni Tepe, Han Tepe, Çukur Tepe, Çilekli Tepe ve Marik Dağı bölgeleri teröristlerden temizlenirken, teröristlerle zaman zaman sıcak temas da yaşanıyor. Yaklaşık iki aydır süren operasyonlarda PKK'lı teröristlere büyük darbe vuran güvenlik güçleri, çok sayıda ağır silah ve mühimmat ele geçirdi. PKK’lı teröristlerin kışı geçirmeyi planladıkları mağaraların imha edildiği operasyonlarda, ele geçirilen malzemeler arasında Konkurs tanksavar füzesi, çok sayıda Doçka silahı da bulunuyor.

Çok sayıda havan ve mühimmatı, Kanas keskin nişancı silahı, M-16 tüfeği, patlayıcı madde ve ateşleme sistemleri ile binlerce mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçiren güvenlik güçleri, buları Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığında sergiledi. Bölgede en büyük desteği Çukurca halkından alan güvenlik güçleri, vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirdiklerini ve operasyonları yönlendirmede büyük önem taşıdığını belirttiler. Çukurca Kaymakamı Mehmet Mut, Çukurca 2'nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, Çukurca Cumhuriyet Başsavcısı Halil İbrahim Sürmeli, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Uğur Abacı da silah ve malzemeleri inceleyerek, askeri yetkililerden bilgi aldı.