İSTANBUL'da düzenlenen terör saldırılarında şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Adem Serin'in cenazesi, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin polis kıyafeti giyen 6 yaşındaki kardeşi Ahmet Serin, ağabeyini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.
Şehit polis memuru Adem Serin için öğle vakti Baheaddin Nakıboğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri Abdülhamit Gül, Nejat Koçer, Abdülkadir Yüksel ve Mehmet Gökdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, polisler, askerler, şehidin ailesi ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Beş kardeşin en büyüğü olan şehit polisin cenazesi, polislerin omzunda camiye getirilirken dedesi Ali Yılmaz da tabuta omuz verip bir süre taşıdı. Törende şehit oğlunun Türk bayrağıyla örtülü tabutunun başına gelen İsminur Serin, "Bir oğlum öldü, biri daha yetişiyor. Kimseye teslim etmeyiz bu ülkeyi. Bir Adem'im gitti, bir Adem'im daha geliyor. Ağlamıyorum oğlum dik duruyorum. Köpeklere meydan vermeyiz, şehidim ölmez. Kendileri ateşlerde yansın. Sabır ver Allah'ım sabır, bütün ölenler bizim evladımız. Allah'a emanet ol şehidim" diyerek ağıt yaktı.
ŞİMŞEK: ŞEHİTLER ÖLMEZ, TOPRAKLAR BÖLÜNMEZ
Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terör örgütünün Türkiye'nin çevresiyle olan ilgisini koparmaya çalıştığını kaydederek, "Terör örgütleri Türkiye'yi zor duruma sokmak için işbirliği yapıyor. Türkiye hep birlikte mücadele vermeye hazırdır. Şehitler ölmez, topraklar bölünmez. Bunlar hak ettikleri cezanın en alasını alacaklar en ufak bir tereddüt olmasın" dedi.
AĞABEYİNİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI
Törende şehidin kız kardeşleri Emine, Tuğba ve Gülnaz Serin ağabeylerinin polis kıyafetlerini giyerek katıldı. Tabut başında gözyaşı döken Serin kardeşlerden 6 yaşındaki Ahmet Serin, tabut başında asker selamı verdi. Şehidin anneannesi Zekiye Yılmaz da, torununu son yolculuğuna uğurlarken, "Dik duruyoruz yavrum, cennete uğurluyoruz seni, bütün şehitler benim oğlum, hepsinin mekanı cennet olsun" diyerek gözyaşı döktü.
Bekar ve 4 yıldır İstanbul'da olduğu belirtilen şehit polis Adem Serin'in cenazesi, kıldırılan cenaze namazının ardından polislerin omzunda cenaze aracına taşındı ve Asri Mezarlıktaki şehitlikte gözyaşlarıyla defnedildi.

 

DHA