Gürsel Tekin, bazı çevreler tarafından SÖZCÜ’nün FETÖ’cü olarak gösterilmesini kınadı. Tekin, “Doğru haber alınabilir gazeteler arasında SÖZCÜ en önde. FETÖ’cü iftirası atılması son derece yanlış” dedi...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, SÖZCÜ Gazetesi’nin FETÖ’yle ilişkilendirilmesini sert dille eleştirdi ve “Bu hatadan dönülmeli yoksa faturası ağır olur” dedi. CHP’li Tekin bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, bir süredir SÖZCÜ’ye yönelik yürütülen kara kampanyayı kınadı. Tekin şöyle konuştu: “Okunabilir, doğru haber alınabilir birkaç gazetenin arasında SÖZCÜ en ön sırada yer alıyor. Sahibinden çalışanına, muhabirine kadar herkesi yıllardır tanıyoruz, çok iyi biliyoruz. Başka gazetelerde okuyamayacağınız birçok haberi SÖZCÜ’de okuyoruz. SÖZCÜ’nün FETÖ’cü gazetelerin içine konulması son derece sıkıntılı bir durum. SÖZCÜ’ye iftira atmayın, bu hatadan derhal dönün, yoksa faturası ağır olur.”

‘KIRMIZI ÇİZGİ YOK’

Tekin, Türkiye’nin Menbiç ve Cerablus’a yaptığı operasyonlara da işaret etti. Beş yıl önce partisinin Irak ziyareti sonrasında hazırlanan raporu o dönemde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık’a ilettiklerini hatırlatan Tekin, ayrıca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun o dönem başbakan
olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘yanlış dış politikadan vazgeçilmesi’ üzerine bir mektup yazdığını hatırlattı. Tekin, “Erdoğan o dönemde bize ‘Aklınızı kendinize saklayın’ demişti. Bugün kırmızı çizgi bile kalmadı. Bölgede çok sıcak gelişmeler oluyor. Hızlı ve aceleci davranırlarsa yeni bir krizle karşı karşıyayız. Uyarıyoruz ama umarım bu kez de bize kulaklarını tıkamazlar” dedi. Tekin şöyle devam etti:

‘UYARDIK, DİNLETEMEDİK...’

“Daha IŞİD yokken uyarmıştık. Siyasilerin asli görevi sorunları derinleştirmek değil ortak akılla çözmektir. Yıllar önce uyardık ama dinletemedik. Geldiğimiz nokta ortada... Terör tehdidi had safhada. Kurucu ayarlara acilen geri dönülmeli. Cemaatler koalisyonu içinden en iyisini seçelim mantığı bizi başka felaketlere götürür. Kandırıldık, aldatıldık gibi lafları bu millet artık duymak istemiyor. 24 Ağustos 2013’te hazırlanan CHP’nin Irak raporunda ‘Irak’ın içişlerine karışılmamalı’ uyarısı yapılmıştı. Kılıçdaroğlu; Erdoğan’a Suriye ile ilgili gönderdiği mektupta ise ‘Suriye’deki şiddet ve çatışmaların durdurulamaması halinde ülkenin parçalanması, iç savaş boyutlarının genişleyerek bölgesel ve uluslararası bir ihtilafa dönüşmesi de dışlanamayacak bir olasılıktır. Suriye’nin bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasından yanayız’ demişti.”