Türk Havayolları'nın dün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Londra'ya gidecek olan TK1985 sefer sayılı uçağı için günler öncesinden business class bileti alan 4 yolcunun bileti uçakta yer olmadığı gerekçesiyle ekonomiye çevrildi. Belindeki rahatsızlık nedeniyle business bilet aldığını söyleyen kadın yolcuya uçakta 28 business koltuk olduğu ancak business bilet alanların sayısının 34 olduğu ve yapılacak bir şey olmadığı iletildi.

ayip2880Biletini alışverişlerde biriktirdiği millerle alanlara mil iadesi, para ile satın alanlara ise ekonomi ile business fark ücreti iade edildi. THY'nin uçuşlarda sıklıkla yolculara yaşattığı bu sorunun zaman zaman çok daha büyük boyutlara ulaştığı anlaşıldı.

THY BUNU HEP YAPIYOR

THY kontuar görevlisi konunun tek çözümünün uçuştan 24 saat önce online check-in yaptırmak olduğunu söyledi. Sistemde genellikle yüzde 10 fazla bilet satıldığını belirten görevli, online check-in yapan yolcuların bu sorunla karşılaşmayacağını söyledi. Özellikle yazın kimi uçaklarda fazladan 70 kişiye business bilet satışı yapıldığını söyleyen görevli, böyle durumlarda ikinci bir uçak, sefer değişikliği ya da para iadesi gibi prosedürlerin uygulandığını anlattı.

Bilet acentesinden 10 gün önce business class bileti aldığını söyleyen bir yolcu, uçuştan saatler önce havalimanına gelmesine rağmen businessta yer yok denildi ve bileti ekonomiye çevrildi. Mil iadesi yapılan yolcu 'Acente bana business için 24 saat önceden online check-in yapmanıza gerek yok' dedi. Meğer fazladan bilet satıp insanları mağdur ediyorlarmış. Ben mil iadesi istemiyorum. Belimden rahatsızım ve sağlığım için o bilet alındı. Ama THY bunu insanlara hep yapıyor' dedi.

[old_news_related_template title="THY kullanmayacağı uçaklarını kiralıyor" desc="Türk Hava Yolları (THY) filosundaki sekiz adet Airbus A330-200 uçağın kiralanması için Cabot Aviation'u yetkilendirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/312321q32131pq31pq3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/thy-kullanmayacagi-ucaklarini-kiraliyor-1538491/"]