Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan e okul için mobil uygulamalar da es geçilmemiş durumda. E okul için geliştirilen mobil uygulamalar sayesinde veli ya da öğrenciler okul kontrolünü mobil uygulamalar üzerinden de kolay bir şekilde yapabilmekte. Bu açıdan büyük bir kolaylık sunan bu mobil uygulamalarının kullanılması her zaman e okul hizmetlerinden yararlanmasını sağlamaktadır. Sorgulama.biz.tr sitesinde yer alan e okul mobil uygulamaları yazısında belirtildiği gibi hizmet ekranı şöyledir:

E-OKUL MOBİL UYGULAMALARINA BURADAN ERİŞEBİLİRSİNİZ

e-okul uygulaması örnek ekran
E okul ile ilgili bugüne kadar yapılan tüm açıklamalarda sistemin yoğun bir ilgi gördüğü belirtilirken veli ya da öğrencilerin kolay bir şekilde bilgi alabileceği şekilde sistemin hazırlanması bu konuda işleri daha da kolaylaştırıyor. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul giriş yazısında da belirtildiği gibi e okul sistemini kullanmak isteyen ve sürekli giriş yapan kişilerin mobil uygulamaları tercih etmesi çok daha yararlı. Böylece bilgisayar aramaya gerek kalmadan ihtiyaç dahilinde direk telefon üzerinden işlem yapabilmek mümkün. E okul mobil uygulaması hem Android hem de iOS cihazlar için geliştirildi. Bu bakımdan kişiler telefonlarında yer alan işletim sistemine göre uygulama mağazası üzerinden kolay bir şekilde uygun uygulamayı indirebilir.

Yapılacak indirme işlemlerinin ardından kişilerin sistem üzerinden uygulamayı açması yeterli. Böylece kişiler ihtiyaçları doğrultusunda oldukça kolay bir şekilde e okul hizmetlerinden yararlanabilir. Yapılan açıklamalarda e okul mobil uygulamalarının ücretsiz olduğu belirtilirken kişiler bu sayede herhangi bir ücret ödemeden öğrencilerin okuldaki durumunu görüntüleyebilir. Yapılan açıklamalarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan resmi uygulamaların kullanılması istenirken uygulama mağazalarından kolay bir şekilde resmi uygulamalara erişilmesi mümkün. Sizler de telefonlarınız için e okul uygulamasını indirebilir ve bu kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.